Projekt Fyrsti, del 2: Flyttedag

Det er lørdag morgen, og haven dufter koldt af våd muld og forrådnelse i de mange nedfaldne blade, der langsomt skifter fra gul, orange og rød til ‘fifty shades of brown’.

Fugten hænger i alt, og der er varsler om lidt småregn.
Sådan en morgen er selvskreven til indendørs hygge og langsommelighed med dampende kaffe i glade kopkrus og smeltende søde tebirkes i ovnen.
Så hva’ i alverden laver jeg dog udendørs i novemberfugten med en spade i hånden kl. ‘alt for tidligt’??

Forberedelse til pergola

Jo altså, planen er, at vi skal gøre plads til næste års pergola (som er en del af ‘Projekt Fyrsti’) ved at rydde to surbundsbede for rhododendron og azalea.
Jeg glæder mig ganske forfærdeligt til at komme i gang med pergolaen, selv om det er trist at skulle af med planter, vi har været glade for. Det er imidlertid så heldigt, at der er flyttet godtfolk til byen – 200 meter længere henne ad gaden – og de har bestemt sig for at fjerne græsplænen og vil derfor gerne overtage vores planter.

De har brugt sommeren på at tegne haveplan, fjerne noget af græsset og rydde et par bede, grave ud til stier og surbundsbede, fylde op med spagnum, og nu er de klar.

Derfor står ikke bare jeg, men også havemanden og de to godtfolk en småfugtig novemberformiddag og funderer over, hvor angrebet skal sættes ind. Efter 15 år er rødderne nemlig filtret godt og solidt sammen i den grove spagnum, og især flytningen af de to store træer kræver en del fantasi og armkræfter…

Små træer af Rhododendron 'Blueshine Girl' og Rhododendron 'Catawbiense Grandiflora'.
TV: Rhododendrontræ ‘Blueshine Girl’ i 2016 (kronen er blevet næsten dobbelt så bred i 2021, nemlig 2½ meter). TH: Rhododendrontræ ‘Catawbiense Grandiflora’ i 2019.

Flytteproces

Tanken er, at vi skal save rodklumperne fri, bakse træerne op i hver sin murerbalje, slæbe dem ned ad trin og trapper (på sækkevogn?) hen over gårdspladsen og ud gennem vognporten, for til sidst at bakse dem op på en trailer, som vi kører hen til træernes nye hjem, hvor processen her går baglæns: Sækkevogn, trapper osv. osv.
Azaleaerne og de mindre planter må efterfølgende blive en ren leg, er vi sikre på.

Ergo er optimismen helt i top (ledsaget af en svagt skeptisk realisme i hvert fald hos mig, men ingen siger den slags højt), så vi går kækt i gang med hakke, sav og spade.
Første angreb gælder ‘Blueshine Girl’:

Første træ på traileren. Den oprindelige tanke med at sætte det i en murerbalje er helt til grin, så vi må en tur i byggemarked for at hente et par blå presenninger, som de tre andre (for jeg skal jo fotografere, hehe) trækker, slæber og løfter træet i.

Tænk engang: Det tager kun fem kvarter fra første spadestik til læsning på trailer. Jeg havde frygtet flere timer.
Losningen henne hos godtfolket går tilsvarende smertefrit, så inden dagen er omme, har vi simpelthen ryddet det hele, hvilket vil sige:

17 planter i bed 1:

 • 1 stk. Rhododendrontræ ‘Blueshine Girl’
 • 1 stk. Rhododendrontræ ‘Catawbiense Grandiflora’
 • 1 stk. Rhododendron ‘Pulap’
 • 1 stk. Rhododendron ‘Cita’
 • 1 stk. Rhododendron, ukendt – lilla
 • 1 stk. Rhododendron ‘Camtschaticum’
 • 1 stk. Diamantazalea ‘Himmelblau’
 • 6 stk. Diamantazalea i nuancerne lilla, lyslilla, rødlig, rosa, pink
 • 3 stk. Azalea ‘Purpurtraum’
 • 1 stk. opstammet Azalea, lilla

10 planter i bed 2:

 • 1 stk. Azalea ‘Cannon’s Double’
 • 1 stk. Azalea med krave (kaldet hose-in-hose), ukendt sort
 • 1 stk. opstammet Azalea ‘Davidii’
 • 1 stk. Azalea ‘Cherie’
 • 1 stk. Azalea ‘Atlanticum’
 • 1 stk. ‘Geisha Satschiko Orange’
 • 1 stk. Azalea ‘Soir de Paris’
 • 1 stk. Pieris japonica ‘Katsura’
 • 2 slags dværgpieris

Plads til begejstring

Efter flytteriet skal jeg da lige love for, at der blev tomt i vores have med god plads til ny pergola og (mange) nye planter:

Lørdag den 13. november 2021.

Jeg ved, at nogen af jer tager jer til hovedet over projektet, for bedene var bestemt flotte og frodige:

Maj 2018 – fra præcis samme vinkel som billedet ovenfor.

Jeg er kisteglad, for trods opgravning og tomhed fylder forventningen langt mere i mig. Jeg glæder mig nemlig til at skulle i gang med et blankt lærred og til at opstøve ‘perfekte’ planter. Det bliver helt sikkert godt, for det så endnu værre ud, da vi begyndte for 15 år siden:

April 2007.

Er det ikke bare vildt, hvad man kan gøre med planter? Om bare få år er Fyrstien igen en lukket, grøn oase.
Her og nu aner jeg ganske vist ikke, hvad der skal plantes, men jeg har hundredvis af ideer. Åååh, det er skønt… mit yndlingshavearbejde. Det bliver en fantastisk vinter.

PS
Jeg synes lige, jeg vil tilføje, at vi allerede lørdag (i tusmørke) nåede at genplante begge træer OG banke en metalstolpe ned ved hver stamme. Sidstnævnte var ingen let opgave oppe i kronerne.
Søndag plantede vi resten, så alle planter er nu flyttet ind i deres fine nye hjem. (Havemanden og jeg har fået lov at baby-stitte, hvis savnet bliver for stort.)
____

Få en mail med mit næste indlæg – klik HER
Jeg er taknemmelig for enhver kommentar og svarer naturligvis på alt.
Der kan gå nogen tid, før din kommentar vises, da mit system tjekker for spam.

42 kommentarer til “Projekt Fyrsti, del 2: Flyttedag”

 1. Det var dog et “vildt” projekt for “ældre” mennesker – håber “havemanden’s” ryg kan holde til det
  Det bliver spændende at se, hvad der kommer ud af anstrengelserne!

  Svar
  • Haha Susan – vi skynder os at gøre det, inden vi bliver ældre 😉 Men jo, det er lidt vildt, men på den anden side set, så er Bent vild med at bygge ‘konstruktioner’ i haven, så han glæder sig mindst lige så meget som jeg – han jubler bare lidt mere voksent 🙂 Ryggen har klaret det forbavsende godt, tak.
   Kh Lisbeth

   Svar
 2. Kære Lisbeth.
  Hvor må jeres “næsten-naboer” være glade og jeg tænker lidt, ligesom da I afskaffede roserne: “hvor kan I nænne det”. Men i samme åndedrag ved jeg godt, at det I planlægger sikkert bliver smukt. Jeg vil glæde mig til at følge projektet. Jeg kender godt den længsel efter et helt stykke uberørt jord at lege med.
  Mange hilsener Jette.

  Svar
  • Kære Jette
   Det var ren win-win, for de var bestemt glade, men vi var også yderst taknemmelige for, at vi ikke skulle køre planterne på komposten – det havde været virkelig forfærdeligt – og dejligt at kunne køre dem alle ét sted hen.
   Ja, jeg kan godt forstå, du undrer dig, for først går man og glæder sig til, at planterne skal få godt fat og blive store, og når de så bliver det, så går der et par år, hvor man går og nyder synet, hvorefter vi pludselig får lyst til igen at lægge planer og mærke forventningens glæde. Det bliver garanteret sjovt (inkl. op- og nedture).
   Mange hilsener Lisbeth

   Svar
 3. Kjære Lisbeth
  Det er noen store prosjekter dere går i gang med. Jeg misunner de som fikk den store flotte ‘Blueshine Girl’! Jeg ser absolutt nytten av å gjøre om på deres bed når plassen er så begrenset. Det er en stor mengde planter dere har flyttet og gitt bort. Det blir spennende å følge dette til våren igjen. Pergola er så fint å ha i hagen. Jeg antar at du allerede nå er i gang med å finne ut hvilke nye planter du skal ha der 🙂
  Hilsen Marit

  Svar
  • Kære Marit
   Ja, det var flotte planter, og de er heldigvis glade for dem.
   Jeg tror, pergolaen m.m. bliver fantastisk, og hvis det skal gøres, skal det ikke vente fem år, for så magter vi det formentlig ikke.
   Du kan tro, jeg har mange plante-planer. Mandag beslutter jeg, at det skal holdes i lilla og rosa farver. Tirsdag skal det være spraglet og mest for bier og sommerfugle. Onsdag skal det hele overgros af duftende kaprifolier. Torsdag skal det være lyst i hvidt og gråt, fredag skal det være en ren græshave, lørdag tænker jeg, at det skal være jungleagtigt med masser af buske, og søndag leder jeg efter flere ideer ;-D
   Mange planteglade hilsener Lisbeth

   Svar
    • Ja, begrænsningens kunst (og tålmodighed) er haveejernes største problemer. Skadedyr og tørke er småtterier ved siden af ;-)))))
     Jeg håber det – der er jo et par måneder til at indsnævre feltet.

     Svar
 4. Hej Lisbeth
  Ja du ved, hvad jeg tænker, jeg græder snot ved tanken om, at I vil give de smukke rhodoer væk. Det gør det jo bestemt ikke bedre, når du viser de smukke forårsbilleder, heldige naboer men det føler de sig nok også selv. Tænk at det arbejde kunne gøres på så kort tid, det ville jeg heller ikke have troet. Men de var jo også 3 mand om det, du skulle jo tage billeder 😉
  Når det er sagt, kan jeg sagtens følge dig i, at det er skønt med et tomt bed, som du kan bygge op lige så stille, det glæder jeg mig så til at følge med i. Tænk en hel vinter til planlægning, det er super.
  Kh Lisbeth

  Svar
  • Kære Lisbeth
   Ja, det var noget værre noget, og jeg ved, du græder… Heldigvis har planterne fået et nyt hjem, for hvis de skulle have været smidt ud, så… men det behøver vi slet ikke at tænke på nu 😀
   De slæbte godt, de tre andre, og jeg har foreviget det på maaange billeder. Jeg hjalp nu også lidt, for det var bl.a. noget af en kamp at få de to store kroner forbi plantestativer, thujaer, søjletræer, de nye Cornus Mas m.m., men der knak forbavsende få smågrene. Det var virkelig kun småtterier.
   Det er skønt at kunne vinterfråse i ideer til spændende beplantning. Bent på sin side har travlt med at forstille sig konstruktionen af pergolaen, der bliver ret speciel med bl.a. trekantet tag.
   Forhåbentlig kan jeg vise de første billeder næste forår.
   Kh Lisbeth

   Svar
   • Selvfølgelig kunne jeg nemt have brugt de flotte planter, men plads har jeg ikke, så det er fint, at naboerne får glæde af dem. Kan du ikke tage lidt billeder, når de blomstrer til foråret, det kunne da være sjovt at se, hvad de får ud af dem.
    Det bliver en spændende vinter for jer, vi andre kan glæde os til at se de første billeder næste forår.

    Svar
    • Vi havde aldrig fået dem til Samsø…. 😮
     Jeg tager helt sikkert billeder, for jeg er også spændt på resultatet. Der var mere end en, hvor jeg var i tvivl om farven – de ligner godt nok hinanden på denne tid af året, men jeg tænker, det blev godt. Ellers må der lidt finjustering til.

     Svar
 5. Imponerende, hvad der sker i jeres have! Når alle kræfter sættes ind sker der noget.
  Venter spændt på at se et nyt bed, hvad mon det skal indeholde? God arbejdslyst fra Lis

  Svar
  • Hej Lis
   Pludselig gik det stærkt… det er stærke og handlekraftige folk, vi har fået til byen 😉
   Jeg er også spændt, kan jeg betro dig, men du kender om nogen glæden ved at gå i gang med det blanke lærred. Alle de muligheder, man pludselig har 😀
   Tak. Kh Lisbeth

   Svar
 6. Fifty shades of brown 🙂 Altid godt med et nyt projekt – og denne gang er vel det sidste, før haven er helt perfekt? ( 😀 ) Der er ikke noget galt med at grave planter op, hvis de kommer til nytte andre steder – og jeres naboer har jo været næsten utilbørligt heldige at kunne overtage sådan en skøn masse gode planter.
  Kh, Karen

  Svar
  • Det bliver helt sikkert perfekt denne gang. Det bliver det, hver gang vi endevender noget. I hvert fald lige indtil vi liiiige skal justere lidt her og der og lidt til 😀
   Jeg må indrømme, at jeg spurgte Bent et par gange, om han var sikker på, at han havde forstået det rigtigt, at de gerne ville have planterne. Jeg synes nemlig, jeg er den mest heldige. Tænk, at de nu lever videre et velkomment sted, så vi kan lave pergolaprojekt med god samvittighed.
   Kh Lisbeth

   Svar
 7. Hej Lisbeth.
  Jamen altså, det er et stort projekt I har gang i i haven. Hvor er de smukke, de to rododendrontræer du viser. De må virkelig være glade, dem der har overtaget dem. Det bliver spændende at følge med i, hvordan der kommer til at se ud i haven.
  Hilsen Lis

  Svar
  • Hej Lis
   Jeg ved snart heller ikke, hvad der gik af os, da vi kastede os ud i det, men det bliver godt til sidst, har jeg bestemt ;-).
   Modtagerne er helt sikkert glade, og jeg tror faktisk, at de to træer bliver endnu flottere det nye sted, da man også kan se kronerne oppefra.
   Det bliver sjovt at kunne vise de næste billeder i projektet.
   Mange hilsener Lisbeth

   Svar
 8. Åh, et blankt lærred! Der er jo nærmest intet bedre 🙂 Jeg er meget spændt på at se arbejdet med bed og pergola skride frem.
  Her står idéerne også i kø, og aldrig så snart som jeg har tegnet en ny plan til baghaven og besluttet, at den skal have fuld fokus, så får jeg øje på fejl og mangler i forhaven. Nu kribler det i fingrene for at grave en række græsinficerede lavendler op og etablere et frodigt, blandet bunddække som dit i Kaffebedet. Nå ja, og fjerne en række store, tunge natursten langs fortovet (som jeg vel og mærke selv fik bakset på plads i starten af sidste år. Ak.)
  Min søde mor minder mig op at gøre en ting ad gangen, men det er ærlig talt ikke min stærke side 😀

  Svar
  • Kære Trine
   Mon ikke vi altid stræber efter at lave det helt perfekte, men der sker så bare det, at vi enten bliver klogere eller får ny inspiration, og så vælter ideerne ind over vores stakkels hoveder… Forhave, lavendler, natursten – eller pergola. Din mor er en klog dame, men kan hun ikke også lige fortælle, hvordan søren vi skal begrænse os? ;-D
   God fornøjelse med dine vinterplaner 🙂
   Mange hilsener Lisbeth

   Svar
   • Tak, kære Lisbeth. Ja, hun er klog, min mor, men lige det kan hun nok ikke fortælle 😀 Vi er nok nogle, der henter energi i planlægningen, og jeg synes, det er så skønt at blive opslugt af et nyt projekt. Vi skal jo have noget at beskæftige os med i det her grå efterårsvejr. 🙂
    Men ville du gå i gang med at flytte stauder nu, eller er det bedre at vente til foråret? Vi er plaget af sygdom hos husets den mindste, og planterokering ville være godt for mit humør 😉

    Svar
    • Projekter og planer er bestemt godt – og godt til at fjerne fokus, fx fra et sygt barn. Staudeflytteri er helt perfekt nu, og strengt taget bedre end i foråret (så længe der ikke er frost i jorden), så gå du ud og boost humøret
     God bedring til den mindste.

     Svar
 9. oh oh,, Altså der skal da mod til at kaste sig over sådan en omvæltning.. Heldigvis har jeres flotte planter fået nyt godt hjem. Jeg “troede” I var færdig med de store omvæltninger i haven og “kun” manglede småjusteringer. Eller er det en såkaldt småjustering nu ?,, fnis.
  Men ih , et helt nyt tomt lærred at lege med. Det er super, spændende at høre, hvad du ender med at finde på .
  hilsner Gunvor

  Svar
  • Ja, Gunvor, du har ret: For et par år siden lavede vi en masse ‘sidste forandringer’, så det må enten være småjusteringer eller total mangel på selverkendelse. Jeg kan ikke afvise, at det er det sidste – haha.
   Min mand fisker hele tiden efter, hvad der skal plantes, men jeg kan simpelt hen ikke bestemme mig, før jeg ser rummet med pergolaen, så jeg er selv voldsomt spændt på, hvad det ender med. Men jeg har maaaange ideer på tegnebrættet ;-))))
   Mange hilsener Lisbeth

   Svar
 10. Hej Lisbeth!
  Nej-nej-nej, hvor kunne i dog gøre det!!!
  Det er jo ren “massakre” i jeres skønne have.
  Her går en anden i en toårig have og kan ikke vente på at alt vokser til, og i river bare hele tæppet/jorden væk under de smukke gamle planter
  Men det var da godt at i kunne glæde nogle andre havefolk, og ja…..intet plejer at være galt uden også at være godt for noget andet. Ikke mindst for din virkelyst Lisbeth, og selvfølgelig tror jeg på at det nok skal blive fint igen ( om en tiårs tid, ti-hi )!!
  Glæder mig til at følge projektet.
  Good luck herfra……..Kh. Lillian

  Svar
  • Uh, Lillian, jeg bliver helt forfærdet – hvad har vi dog gjort? 😮
   Jeg kan godt forstå, at det må være mærkeligt at se på, men da vi fik fældet en masse buske og sat det nye hegn op ind mod naboen, ændrede det haverummet så meget, at det hele råbte på forandring og en ny beplantning, der var tilpasset de nye forhold. Så nu glæder jeg mig til at lave noget, der kan leve op til det.
   En absolut god forudsætning for den lykkelige udgang er, at vi kom af med planterne til nogen, der gerne ville have dem. Det er jeg overlykkelig for.
   Jeg glæder mig til at vise dig billeder af udviklingen.
   Tak skal du have. Kh Lisbeth

   Svar
 11. Jamen du storeste kineser! Lider I af simultan, momentan sindsforvirring….? Nej, det gør I jo nok ikke, men sikken dog et projekt.
  Jeg er simpelthen så nysgerrig på, hvordan I har fået stammet Rhododendron så højt op? Det er jo en fantastisk idé til en lille have. Men de er måske købt opstammede? Det bliver spændende følge jeres næste idéer, – jeres naboer må virkelig være glade!

  Svar
  • Det er vist desværre ikke blot momentant, Birte. Vi er bare helt generelt kugleskøre :-)))))
   Jeg kan kun anbefale opstammede rododendron og andre buske. De er perfekte i små haver.
   De to træer er købt, men jeg har selv opstammet masser, så det er kun et spørgsmål om at få ideen og komme i gang. Og det er morsomt at forme og følge ‘sit’ træ. Du kan evt. se på havens hjemmeside, hvordan jeg gør: Sådan opstammer jeg
   De var meget glade for planterne – og vi var glade for, at de ville have dem. Ren win-win.
   Jeg glæder mig til at komme videre med projektet – og jeg skal nok vise billeder.
   Mange hilsner Lisbeth

   Svar
 12. Ja, det er helt vildt, hvad planter kan. Og mennesker 🙂 I det mindste bemærkede jeg, at du ved dette projekt ikke brugte argumentet om, at I arbejder hårdt på at gøre haven nem at passe på jeres gamle dage. At I har lyst til at være kreative på jeres matrikel, har jeg fuld forståelse for.

  Svar
  • Ha! Nej, det argument gemmer jeg til senere – det bliver nemlig meget nemmere at passe en pergola end at beskære og tørkevande rododendron(træer). Bilder jeg mig ind. Men som en kendt politiker har sagt: “Vi kommer til at lave fejl.” (Og de gjorde det!!)
   Når det er sagt, så bliver det helt sikkert et sjovt projekt, og jeg glæder mig barnligt til at finde nye planter. Bent på sin side har alle dage ønsket sig en pergola, og skal det være, så skal det være nu, hvor lejligheden via det nye hegn har budt sig til.

   Svar
 13. A major project no doubt, Lisbeth, but one that benefits so many people. You will be happy with your new pergola and the neighbours will be delighted to acquire your plants. No doubt firm friendships have been made in the process too. I wish that more people would remove lawns and do more planting. It is so much more interesting and beneficial to the environment in myriad ways.

  Svar
  • Yes, it is a big project and I make sure to focus on the new plants. I especially intend to do something for the nectar-eating insects – wonderful project.
   I am proud to say that our garden was an inspiration for them to remove the lawn, and you are absolutely right – a friendship is born.
   Best regards Lisbeth

   Svar
 14. Hjertelig tillykke! Det er fandens flot at træffe så svære beslutninger og så føre dem koldt og kontant ud i livet. Det kræver mandsmod – godt klaret!! Der bliver mange svære beslutninger i de kommende måneder, men jeg kan godt forstå, at du glæder dig. Det er trods alt sjovere at sætte nye planter end at rive gode gamle planter op ved roden.

  Svar
  • Tusind tak, Sydney 🙂
   Jeg er nogen gange meeeget længe om at beslutte mig, men når beslutningen er taget, ryster jeg heldigvis sjældent på hånden. Et langt haveliv har desuden lært mig, at jeg ikke dur til at leve med halvgode løsninger. De ender altid med at irritere mig, og så hellere få det overstået og glæde sig til noget nyt.
   Mange hilsener Lisbeth

   Svar
 15. Lisbeth, you so bravely decided to transplant rhododendrons to another garden. And if they won’t grow? I also wanted to transplant the ‘Elvira’ rhododendron to another place. But I am afraid that I will ruin the roots and if it doesn’t like a new place?
  I also have a lot of free space, as you say “blank canvas” in the garden. I’ll see how you will design a new gazebo and flower beds. By the way, I want to remove my gazebo and put it somewhere else. I will plan in winter 🙂

  Svar
  • Hi Nadezda
   Thank you. Luckily rhododendrons have a very compact root, but of course there is no guarantee. It is important that they get enough water the next years, but I am confident that they will take care of that.
   Oh you have gazebo plans too. Removing is a also big project I think.
   Have a good planning 😉
   Regards Lisbeth

   Svar
 16. En mageløs historie ! Jeg har fuld forståelse for at nye planer i en tilvokset have kræver at man fjerner nogle planter, men det er jo en ren udrenselse af en hel planteslægt i jeres have ? Eller har I en lille bitte azalea et andet sted i haven… Nå, men det bliver så spændende at følge med i jeres planer og bygning af trekantet pergola og plantevalg – jeg, kan levende forestille mig hvordan dine tanker er fuldt beskæftiget med det lige nu og de kommende måneder.
  Hvor fint at I ikke skulle fragte planterne ret langt og at deres nye forældre kommer til at nyde dem og passe dem godt.
  Knus

  Svar
  • Tak, søde Ulla
   Ha – ja der vokser tre rododendron på gårdspladsen 🙂
   Jeg er vild med pergolaen – spørgsmålet er, hvordan vi får den snedkereret sammen, når det kommer til det praktiske. Bents hoved kører på højtryk for at regne vinkler, sammenføjninger og listetykkelser ud, men han plejer at være god til det, så jeg tænker bare på planterne. Han har det omvendt 😉
   Der faldt en kæmpe sten fra mit hjerte, da de sagde, at de gerne ville have alle planterne. Så har jeg det lissom bedre med at gøre det.
   Kh Lisbeth

   Svar
 17. Det var da en strålende ide. Andre på vejen kan få glæde af jeres planter, og du har fået en bar mark til rådighed. Jeg er spændt på at se forvandlingen.
  Held og lykke med planlægningen!

  Hilsen Elna

  Svar
  • Ja ikke, Elna? Nu bliver der plads til bjergmynte, sar og andre lækre sager.
   Tak. Der går ikke en dag uden at jeg sender det en tanke.
   Mange hilsener Lisbeth

   Svar
 18. Jodå jag känner igen känslan… Hur fint det sen är så kliar det ändå i projektsjälen och nya idéer behöver genomföras. Mest tänker jag att ni hade en vansinnig tur som fick nya grannar som ville ge alla buskarna nytt hem. En win-win helt enkelt. Det går snabbt att gräva upp och flytta rododendron hur stora de sen är och tur är väl det.

  Ha det gott! Carina

  Svar
  • Hej Carina
   Du må om nogen kende følelsen med dine gigantiske projekter – man glæder sig bare helt vildt. Og ja, det var et kæmpe stort held, at der en dag dukkede nogen op, der sagde “Dem vil vi gerne have”. Og så bor de endda lige ved siden af os, så transporten var til at overskue 😮
   Tak i lige måde. Lisbeth

   Svar

Skriv en kommentar