Påske og forår i haven

I den forgangne weekend gik vi over til sommertid. Lidt inkonsekvent i betragtning af at vejret i min have ikke engang er nået frem forår, og at alt mere eller mindre gik i stå ved erantis og vintergækker.

Jeg frygter, at det hele pludselig knalder af, og at vi i bogstaveligste forstand går direkte fra vintertid til sommertid. Hrmpf! 

Ikke, at der er noget galt med hverken vintersne eller lune sommeraftener, men overgangen med et dejligt langt forår med bl.a. knitrende tulipaner er altså noget af det skønneste.

Tulipan 'Apeldoorn'
Tulipan ‘Apeldoorn’ 1. maj 2012. Foråret 2012 var dejligt allerede i slutningen af marts. 

I den forgangne weekend trådte vi ikke bare ind i sommertiden, vi passerede også Palmesøndag, hvilket betyder, at næste weekend for de fleste er udvidet med et par ekstra fridage, der burde kunne tilbringes på planterskoler og i haven. Det kan man naturligvis også sagtens gøre, for mange har nok stadig skidragten og huen inden for rækkevidde. Tager man det på, kan man lunt og godt traske rundt og feje sine tilfrosne bede, ligesom Linda (der har Casa Rosen) gjorde, da hendes havehunger blev for stor. Det var en virkelig morsom løsning, synes jeg, men det ville unægteligt være sjovere, hvis vi kunne få lov til at plante i bedene. Jeg vil fx gerne have flere mini-påskeliljer – det er sådan en glad gul farve.

Mini-påskeliljer
Påsken 2012 faldt i første uge i april. På det tidspunkt var det lunt, og mine påskeliljer blomstrede.

I weekenden var jeg også i haven for bl.a. at beskære mine Fjeldribs (Ribes alpinum) og tage store buketter af afskårne grene ind. Fjeldribs er en af de allerførste buske, der springer ud i foråret, og derfor skal den beskæres tidligt. Den er tilsvarende let at drive frem indendørs, hvilket er særligt nyttigt i år.

Ribes alpinum drevet frem indendørs
Fjeldribs den 25. marts 2018 – INDENDØRS…!

Jeg har også hængt gule påskeæg op i min opstammede Kirsebærlaurbær på Gårdspladsen. 

Mine udendørs påskeæg er af glas og anskaffet for år tilbage i butikken på Glasmuseet Ebeltoft, der ligger et smut herfra. Jeg kan se i mit fotoarkiv, at i 2013 hang de der den 29. marts – i sne!

Og så har jeg i går været på power-shopping efter forår – i det omfang man kan power-shoppe på cykel.Der var heldigvis hank på nogle af blomsterbakkerne, så jeg kunne hænge dem på cykelstyret.

Cyklen er vel hjemme i vognporten, læsset med 2 bakker orange stedmoder (er det ikke en lækker farve?), 1 bakke blå perlehyacinter med små knopper, 2 gule potter med gule minipåskeliljer, der snart blomstrer, samt en lerpotte med blå perlehyacinter, der også snart blomstrer. Alt overlevede mirakuløst en cykeltur hjem over gadernes brosten.

Således rustet til forår og påske holder bloggen og jeg påskeferie. 
GOD PÅSKE TIL ALLE!

____

Få en mail med mit næste indlæg – klik HER
Hvis du giver dig tid til en kommentar, skal du vide, at der kan gå nogen tid, før den vises, da mit system tjekker for spam. Jeg svarer på alle kommentarer.
Del gerne indlægget med andre – brug ikonerne:

22 kommentarer til “Påske og forår i haven”

  • Vi har tidligere haft sne på denne årstid, men jeg tror, det var den sene start på vinteren, der har slået de fleste af os med en forhammer lige midt i tålmodigheden. Måske jeg skal tage en tur mere på cyklen 🙂
   God nedpakningspåske til jer 😉
   Kh Lisbeth

   Svar
 1. Dejligt med en ladning forår. Jeg kan også godt frygte at vi bliver snydt for det vi forstår ved forår og går direkte til de 20 grader så alting myldrer op og er færdig før vi får set os om. Der er ikke noget i vejen med vintergækker og erantis men nu vil vi gerne snart se lidt andet også.

  Svar
  • Det er virkelig velfortjent med en pause, Marie.
   Det er hårdt at få gang i havemusklerne, når der starter en ny sæson 🙂
   Mange hilsener, Lisbeth

   Svar
 2. Hej Lisbeth

  Jamen jeg var også på nippet til at købe lidt potteplanter, men istedet hat jeg lovet mig selv athvis det sneer i over en time om dagen nu bi påsken så laver jeg et indkøb i udlandet:)

  Ha en dejlig påskeferie

  Svar
  • Hej Karsten
   Det var en interessant deal, du har lavet med dig selv. Nu ved jeg dårligt, hvad jeg skal ønske for dig 🙂
   Vejrmæssigt er godt nok en sejtrækker, vi har gang i for tiden. Men hav nu selv en god påske.
   Mange bilsener Lisbeth

   Svar
 3. Hej Lisbeth

  Det er morsomt med dine tilbakeblikk på hvordan været har vært i forskjellige år hos deg på denne tiden. Været svinger veldig på få år. Vi får bare håpe at våren blir lang. Våren er så fin og er så deilig å nyte når den ikke går så hurtig frem.

  Dine gule egg er veldig fine!
  Klem

  Svar
  • Hej Marit
   Det er forbavsende så meget vejret svinger fra år til år. Man tror, at det altid har været forår nu, men det har det slet ikke. Fotoarkivet er godt at blive klog af 🙂
   Tak, jeg er også glad for de udendørs æg.
   Kærlig hilsen Lisbeth

   Svar
 4. Påske ja, men forår i haven er det ikke rigtig endnu synes jeg 😉 Hvor ser det hyggeligt ud med de gule påskeæg i træet og fint bliver det helt sikkert også når du får plantet stedmoder og påskeliljer.
  God påske 🙂

  Svar
  • Hej Lisbeth
   Ja, det er mere påske end forår. Jeg kan se mine orange stedmoderblomster fra min lænestol – så er da der noget i haven, der ikke er brunt og gråt 🙂
   Tak i lige måde 🙂
   Mange hilsener, Lisbeth

   Svar
 5. Jeg synes rigtig meget minder om 2013. Både OK18 og vejret. Dengang havde jeg stadig sne i haven d. første april…har jeg lige genlæst på min blog.

  Svar
  • Kære Esther
   Vejret svinger ganske rigtig meget fra år til år. Jeg tror, det var, fordi vi var begyndt at indstille os på forår, da vinteren kom, at det har virket så særligt træls i år.
   Mine gamle fotos – og din blog – er rigtig gode at have, så man kan genopfriske 🙂
   Mange hilsener Lisbeth

   Svar
 6. Ja påske er det uanset vejret, men lunere vinde og solskin må meget gerne tilsmile os, vi er trætte af kulde og blæst og måske oven i købet snestorm.
  Stedmoderblomsterne er flotte, de skulle kunne holde til mosten, det håber vi så.
  Kh og god påske
  Lisbeth

  Svar
  • Heldigvis har jeg stedmoderne i potter, så de kan sættes i ly, hvis det bliver fæl frost. Jeg har set, at det skulle blive sol de kommende dage og plusgrader. Men føj, hvor var det bidende koldt i går, fordi det blæste. Svært at forstille sig, at man en dag skal sidde derude i en lille soltop og stege eller gispe af varme i skyggen…
   God påske til dig også.
   Kh Lisbeth

   Svar
 7. Helt enig! Et langt forår, før det bliver for varmt til forårsblomster, er bare vidunderligt. De fine påskeæg er vel nok smukke. Jeg elsker den slags pynt af god kvalitet, som man kan glæde sig over i mange, mange år. Det gør det også nemmere at pynte op, når man ved, at basisgarderoben er i orden.
  Kh, Karen

  Svar
  • Kære Karen
   Der er noget særligt ved at finde det samme pynt frem igen. Det er jo også hele ideen med traditioner – at man gentager og gentager og gentager. Og så ellers supplerer med lidt nyt 🙂
   Lad os håbe, det snart bliver dejligt forår. Det er også nemmere med jeres lille nye hvalp, hvis vejret er tilforladeligt.
   God påske
   Kh Lisbeth

   Svar
 8. Härlig transportlösning! 🙂 Om man bläddrar tillbaks så ser jag att det är inte sååå längesen som påsken också var kall och ja inte så vårig… I Sverige har jag alltid förhoppningen om en ljuvlig vårhelg men det är vanligare med snöflingor stora som bomullstussar eller kyla och regn.

  Fina påskdekorationer du har och vintergäcken, Eranthis, är ju underbara i trädgården.

  Ha en fin Påskhelg! Carina

  Svar
  • Hej Carina
   Vi har det vist med primært at huske det gode og forvente, at hvert år bliver ligesådan 😉
   Min cykel kan klare ufattelige mængder indkøb. Vi har langt til planteskole og plantecenter herfra, men jeg fik heldigvis dækket mit akutte forårsbehov i et af de lokale supermarkeder 🙂
   God påske til dig også.
   Kh Lisbeth

   Svar
 9. Det er desværre ikke første gang at vi mere eller mindre hopper direkte fra vinter til sommer – de skønne lune forårsdage er måske bare noget vi har set i en film – som snefyldte decemberdage og knitrende frostsne julenat…. måske findes de slet ikke ak ak ak
  Jeg har pyntet mine paradekasser (uden for stuevinduet) med påskeliljer, vibeæg, stedmoderplanter m.m. – og hver aften går jeg ud og lægger grangrene over dem – ai, det KAN altså ikke være meningen.

  Nå op med humøret – og god påske

  Svar
  • Kære Sussi
   Det er da helt tosset – og lidt morsomt, som du render frem og tilbage med grandynerne. Jeg er sikker på, at vi tit har haft sne og kulde ved overgangen til april, men i år, hvor vi sådan set blev lovet tidligt forår i januar-februar, så er det altså som at tage slikket fra børn at komme med kulde i stedet for. Smaddertarveligt.
   Forhåbentlig glemmer vi det hurtigt, NÅR det er blevet forår og sommer.
   God og glad påske til dig også 🙂
   Mange hilsener Lisbeth

   Svar

Skriv en kommentar