Gaven til haven

I sidste uge havde havemanden fødselsdag. Det gav mig en god anledning til at forære ham en ting, jeg længe har ønsket mig til haven: En ‘drinksholder’…! Det lyder måske et nummer for dekadent, men den er altså ret charmerende. Syns jeg.

Vi så holderen i Helle Aagaards have på sydfyn, da hun holdt åben have i juli. Rent konkret var ‘holderen’ et jernstativ, der rummede en vinflaske og to vinglas. Holderen havde Helle placeret mellem to sorte stole foran et sort havehus. En oase midt i den grønne have.
Det så noget så hyggeligt og anderledes ud. Man ville have forventet et bord, og på afstand troede vi da også, at det var det, som flaske og glas stod på. Men nej… pludselig opdagede jeg, at det var et par jernpinde i græs… Og da jeg jo er vild med overraskelser, med jern og med funktionelle løsninger, og da havemanden og jeg i bund og grund er nogle havehyggenussere kom sådan én straks på ønskelisten.

I sidste uge var det fødselsdag, og ‘vores’ holder ankom med posten.
Havemanden/vi har endnu ikke taget gaven i brug – for det har da godt nok været noget blæsende de sidste par dage. I må derfor nøjes med at se et par billeder fra vores gårdsplads, hvor jeg har trådt stativet ned i lidt ledig jord, der venter på pigsten.

Rent faktisk er det to stativer: En holder på pind med plads til en flaske plus en anden holder på pind til to vinglas. Pindene trædes ned i jorden og kan stå sammen eller adskilt, som det nu passer.

Stativerne er købt hos Rosenbuen, hvis andre skulle føle sig fristet. (Og hvis I ikke kender stedet, og kan lide jern i haven, så burde I tage et kik via linket.) Jeg får hverken procenter eller noget. Det er simpelthen bare der, jeg har købt stativerne, der blev sendt uden problemer.

Vejret skal nu ikke have hele skylden for den manglede ibrugtagning af gaven, for vi har stort set ikke været hjemme siden fødselsdagen. Vi har nemlig været ude og more os i weekenden – og jeg snuppede lige en lille halsbetændelse med hjem. Efteråret har åbenbart ramt mig, men gaven til haven står heldigvis parat i lysthuset til næste års allerførste lune aften. 
Til min fødselsdag ønsker jeg mig en pind med holder til chips. 

____

Få en mail med mit næste indlæg – klik HER
Hvis du giver dig tid til en kommentar, skal du vide, at der kan gå nogen tid, før den vises, da mit system tjekker for spam. Jeg svarer på alle kommentarer.
Del gerne indlægget med andre – brug ikonerne:

24 kommentarer til “Gaven til haven”

 1. Hej Lisbeth.
  Ja, det må siges at være gaven til den, der har alt. Rigtig sød og hyggelig, så nu kan sommeren godt komme til Ebeltoft.
  Jeg læste i øvrigt opskriften til tomatmums, den lyder så lækker, jeg fik også købt farinen, men nåede så ikke længere, jeg håber jeg får tid, da jeg har både æbler og umodne tomater.

  Mange hilsener fra Jette.

  Svar
  • Hej Jette – Ja sommeren kan godt komme (uden hedebølge). Ok…, jeg kan også godt lide høstfarver og sne, så det nupper vi lige først 😉
   Grønne tomater holder sig heldigvis godt, så du kan kaste dig over projektet næste weekend. Eller en tidlig aften – det tager ikke ret lang tid. God fornøjelse.
   Mange hilsener Lisbeth

   Svar
 2. Hej Lisbeth

  det var du en morsom fødselsdagsgave.
  Egentlig ret smart hvis man flytter rundt… Måske for at komme i skygge, eller som på denne årstid: For at få sol:)
  God bedring!

  Ha en dejlig uge

  Svar
  • Hej Karsten – Jeg tænker, at det mobile element er et ekstra plus her i haven, hvor vi har så mange siddepladser og en del uden bord. Vi flytter, helt som du siger, efter sol og skygge.
   Tak. Og god uge til dig – det bliver vist solrigt 😉
   Mange hilsener Lisbeth

   Svar
 3. Det var da en skøn og hyggelig ide .
  Spændende hvordan en chipsholder er konstrueret.
  God bedring Lisbeth.
  Hilsner fra Linda

  Svar
  • Tak, Linda.
   Jeg er sikker på, at de har et eller andet stativ, der kan bruges til en chipsskål. Måske jeg skal bruge en meget stor chipsskål… he-he… det er da en god undskyldning 😉
   Mange hilsener Lisbeth

   Svar
 4. Søde Lisbeth – allerførst tillykke til din dygtige og hyggelige havemand. Hvor er det godt han (I to) har fået jer sådan et sætte i haven…. Tak igen fordi du linker til min lille “oase”. Håber I når at få indviet arrangementet i dette haveår – ( der kan jo også være en dejlig varm toddy el. lign i vinglasset, og så kan flaskeholderen måske bruges med en anden slank “beholder” i – et par varme æbleskiver og et par spyd at stikke med )….. ja blot en tanke her på en smuk men kold morgen.
  Ha’ en dejlig start på efteråret og haveknus fra
  Helle Aagaard’s have på Sydfyn

  Svar
  • Kære Helle – ja, som du ser, var du med til fødselsdag – i vores tanker 😉
   Jeg glæder mig til at tage holderne rigtig i brug. Måske vi skulle overveje den med toddyen – vejret nærmer sig jo den slags fornøjelser. Eller en lunende cognac.
   Det er på mange måder godt at besøge haver. Der kan komme alt muligt ud af det 😉
   Kh Lisbeth

   Svar
  • Hej Ole – Bent er rigtig glad for gaven 🙂 Rosenbuens hjemmeside er fyldt med jerngodter. Jeg har ikke købt der før, men det bliver ikke sidste gang 😉
   Mange hilsener Lisbeth

   Svar
  • Kære Marie – Det var Bent, der nuppede et år mere på livskalenderen 🙂
   Du har da helt ret, Marie. Måske mågen kan sætte af på chipsholderen, så den kan komme op over taget ;-))
   Kh Lisbeth

   Svar
 5. Det var da en sjov himstregims, og den har I levet foruden indtil Bent havde fødselsdag. Jeg glæder mig til at se chipsholderen.
  God bedring!

  Hilsen Elna

  Svar
  • Ja Elna, tænk, at vi troede, vi levede lykkeligt uden sådan en tingest 🙂
   Jeg har fundet chipsholderen – jeg sidder alligevel bare inde i dag. Nu skal jeg blot have forklaret Bent, hvad det er han skal forære mig til foråret 😉
   Tak 🙂
   Mange hilsener Lisbeth

   Svar
 6. Hej Lisbeth

  Så morsom gave! Jeg kan se dere for meg, og når du får chipsholderen blir det et helt komplett sett.

  Da kan dere flytte ut i hagen og bli der hele sommeren, for da har dere jo alt dere behøver 😉

  Deilig gave!

  Ha en god aften

  Svar
 7. En genial gave til havehyggenussere, det er så ikke lige os, da fruen ikke drikker hverken i haven eller uden for haven eller i huset. Bent har sikkert nydt sin gave og mon ikke også min Bent ville kunne lide den, han drikker så heller ikke i haven, men gerne i huset. Flot og smart ser den i hvert fald ud.
  Skål, god bedring og hils fødselaren
  Kh Lisbeth

  Svar
  • Kære Lisbeth – Ved lejlighed vil jeg tjekke, om stativet mon ikke også kan bruges til en flaske koldt vand og tilhørende glas ;-)))
   Tak, skal du have. Jeg hilser 😉
   Kh Lisbeth

   Svar
 8. Bra idé – hoppas havemanden blev glad 🙂 Jag brukar gå runt med ett glas ibland och har konstaterat att något som gör att jag kan lokalisera glaset vore bra… Glömmer var jag ställer det 🙂

  Ha det gott! Carina

  Svar
  • Hej Carina – Han blev heldigvis meget glad.
   Jeg kan lige forestille mig, at du vil have glæde af sådan en holder. Det bliver jo nok lidt dyrt at sende fra Danmark – eller? Jeg aner ikke, hvad det koster. Planter køber vi jo glad og gerne over det hele ;-))
   Mange hilsener Lisbeth

   Svar

Skriv en kommentar