Fotoeksperiment med årskavalkader

Hver evig eneste weekend har jeg gennem hele 2020 taget et billede af haven fra den samme vinkel. Faktisk har jeg fotograferet to steder, nemlig hhv. ‘Teglhaven’ og ‘Slugten’ med magnoliabedet. Det vil sige 2 x 52 billeder.

Det var en rigtig god og en rigtig dårlig ide.

Ideen var god, fordi det helt oplagt er morsomt at se, hvordan en del af haven udvikler sig hen over året.
Ideen var dårlig, fordi jeg valgte nogle forkerte steder. En anden gang (og jeg vil ikke afvise at prøve igen) skal stederne udvælges grundigere. Her får du nogle af mine erfaringer, hvis du selv vil prøve, og jeg viser resultaterne på godt og ondt til hhv. inspiration og forbedring.

Synlig forandring på afstand

Min største erfaring er, at det fungerer bedst at vælge et sted i haven, der ikke bare ændrer sig meget hen over året, men – og det er det vigtigste – det skal ændre sig synligt på afstand.
De to steder, jeg fotograferede, viste sig nemlig – set i bakspejlet og i fotoarkivet – at være uinteressante. Det kom bag på mig, for til daglig synes jeg, at der hele tiden er noget nyt at se, og det var også derfor jeg valgte stederne.
Resultatet viser imidlertid, at forandringerne kun var synlige tæt på, eller fra en anden – eller måske mange forskellige – vinkler.
Morale: Man skal nøje vælge en vinkel, der medtager synlig forandring på afstand.

I får lige et par kiksede eksempler fra Teglhaven.

Ugekavalkade fra Teglhaven

I haverummet Teglhaven har jeg fotograferet fra trappen, og herfra kan man tydeligt se på min kavalkade, at bispehuerne beskæres i februar,…

…at frugttræerne blomstrer i maj, og at vi har slået parasoller op i juni…

… men eller sker der ikke meget andet på de resterende 49 billeder.
Det overordnede indtryk virker bare grønt, grønt, grønt. Pænt, men absolut kedeligt, kan jeg betro jer.

Problemet er, at man hverken kan se på afstand, at figentræet er beskåret, så der mangler ⅓ af grenene, eller at der er modne solbær og ribs på buskene. Det samme gælder mine krukker med blomstrende hornvioler og sommerblomster, samt sensommerens orange stauder og montbretia, der alle er placeret omkring siddepladsen i baggrunden, og som derfor ikke ses ovre fra trappen, hvor jeg stod med kameraet.

Hvis du har lyst til at se hele 2020-kavalkaden og gøre dig dine egne tanker om hvordan du kunne tænke dig (ikke) at lave en kavalkade, så har jeg samlet billederne i en lille video, som du kan se herunder, og hvis du ser den til ende, er jeg imponeret, for det gider jeg ikke engang selv.
T.o. er videoen lavet med Lightroom, som jeg bruger til billedbehandling, og billederne vises i 1 sekund med 1½ sekunders overgang. Med den hastighed er der ikke tid til at se detaljer, men til gengæld er et overstået på ‘kun’ 2 minutter og 11 sekunder.

Jeg burde have stået, så det var krukkerne og/eller siddepladsen, der var i fokus. Noget i retning af nedenstående foto – bare på lidt længere afstand.

Ugekavalkade fra Slugten

Det andet sted, jeg valgte at fotografere, viste sig at være mere heldigt, for det var der, vi fældede magnoliaen og plantede nyt i form af fire Cornus Mas, hvilket gav en absolut synlig forandring, men det var i sagens natur, ikke noget jeg vidste, da jeg valgte stedet som fokus.
Resultatet understreger dermed, at det kun er sjovt at se, hvis der sker noget, der er synligt på afstand. Staudernes udvikling kan man fx, ikke rigtig se på den afstand.

Billederne fra Slugten har jeg også samlet i en video, men inden du knalder nakken i dørken ved tanken om endnu en kedelig omgang grønt, vil jeg berolige med, at jeg har udvalgt ét billede pr. måned. Det hjælper meget.
Videoen er fortsat lavet med Lightroom, men denne gang har jeg forsøgt at supplere med en meget kort tekst pr. billede. Jeg håber, det er hjælpsomt, og at der er tid til at læse det, uden det bliver langsommeligt. Jeg hører meget gerne jeres helt ærlige kommentarer, da det er svært selv at vurdere, fordi jeg jo ved i detaljer, hvad billederne viser.
Videoen varer 1½ minut og er uden lyd. Jeg overvejede musik, men da jeg havde brugt et par dage på at finde ud af at sætte billederne sammen og lave duelige tekster i både Lightroom og YouTube så slap energien op. Teknik er sjovt, når det virker og ellers… grmpf!
For de teknisk interesserede vises billederne i 4 sekunder med 2½ sekunders overlap.

Sorter og slet!

En vigtig erfaring, som ikke er ny, men som også gælder 2020’s kavalkader er, at man skal sortere hårdt i sine billeder og ikke gemme alle minder, bare fordi de er taget, og man skal da slet ikke vise dem til andre – med mindre man vil af med dem. Kan I huske barndommens smalfilm af andres ferier? Gaaaab! Så blev gardinerne trukket for sommersolen, alle forlod sofaen for at sidde på en hård spisestol, så man kunne se lærredet, mens en eller anden fumlede med at placere fremviseren på en trappestige og tæmme en uregerlig filmstrimmel. Endelig lykkedes det, så billedet kun var lettere skævt, og højdepunktet indtraf: “Se, her drikker får vi vin med Sven og Inge, som også boede på hotellet. De kommer sjovt nok fra Vanløse, hvor Inges fætter også bor, ha ha.” Gaaaab! Jeg husker det som tilbagevendende mareridt.
Min far og mor havde ikke smalfilm, men viste lysbilleder. Det var knapt så stort et traume for mig, fordi det viste MINE ferier. Andre må have været ved at dratte af pinden i kedsomhed over at se mig bade i Vesterhavet.
Fotospam og en video på en blog kan man diskret springe over, hvis man ikke gider. Noget godt har teknikken sandelig bragt med sig.

Jeg har brugt vinteren på at slette næsten 1000 gamle billeder, og mine 104 kavalkadebilleder er også slettet bortset fra nogle få med bl.a. magnoliaen. (Og jeg er slet ikke færdig.)

Kavalkader 2021

Jeg nævnte i indledningen, at jeg måske vil prøve at lave en kavalkade igen.
Mens jeg har gennemgået 2020-billederne og lavet videoerne, poppede flere ideer op, så jeg har allerede nu besluttet mig til at afprøve to nye dogmekavalkader i 2021. Det vender jeg tilbage til, når jeg ved, om ideen holder.

Et lille tip, som jeg vil benytte igen i 2021, er at sætte en alarm på mobilen til at minde mig om, at der skal fotograferes i weekenden, for ellers glemmer jeg det med usvigelig sikkerhed. Endnu en tak til teknikken.

Jeg slutter med et aktuelt ‘vinter’billede uden sol og sne, men derimod af mine røde juletulipaner i regnvejr.

Gad vide, hvad 2021-kavalkaderne kommer til at vise.
____

Få en mail med mit næste indlæg – klik HER
Jeg er taknemmelig for enhver kommentar og svarer naturligvis på alt.
Hvis du giver dig tid til en kommentar, skal du vide, at der kan gå nogen tid, før den vises, da mit system tjekker for spam.

40 kommentarer til “Fotoeksperiment med årskavalkader”

 1. Kjære Lisbeth

  Det har vært en fornøyelse å se begge dine to små filmer. Takk og lov at du ikke la noen lyd til de
  Jeg likte også den første filmen godt, for det er jo imponerende at du har tatt alle de bilder gjennom året.
  Film nr. to var den beste, for da skjedde det jo så mye. Jeg husker hvor trist jeg syntes det var at du måtte felle den store magnolia. Men sånn er det bare noen ganger. Vi måtte felle en stor formklippet gran når vi skulle bygge hagestuen. Jeg er i dag glad for det, men synes da at det var trist å måtte fjerne den. I ditt tilfelle var det jo treet som var sykt, og da er jo valget enklere å ta.
  Nå skal jeg ut og måke snø. Ha en god dag i syd

  Svar
  • Kære Marit
   Jeg noterer mig, at der ikke skal lyd til, tak 🙂
   Det er sejt, at du så første film. Og du har ret i, at det er mængden af billeder, der er imponerende. Den ER altså kedelig ;-)))
   Selv synes jeg også, at nr to var bedst, og at 12 billeder er ok. Min plan er at jeg fortsat vil tage et pr. uge i 2021 og benhårdt udvælge de bedste til sidst.
   Åh ja, det er trist at fælde store træer. Du fik i det mindst den dejlige havestue ud af det.
   NYD DIN SNE, deroppe i nord 🙂
   Mange hilsener Lisbeth

   Svar
 2. Det er nu en meget god ide med en kavalkade. Det havde jeg også intentioner om at gøre et par steder i min have sidste år, men det glemte jeg da alt om, da jeg havde gjort det et par gange. Måske jeg skulle prøve med alarmen ligesom dig.

  Mange havehilsener
  Anette

  Svar
  • Hej Anette
   Uanset om man vil vise kavalkaden til andre eller ligefrem på en blog, så er det faktisk en sjov ide at se sin have på den måde. Jeg synes, det var ganske lærerigt.
   Alarmen er uundværlig, så prøøøv det 🙂
   Mange hilsener Lisbeth

   Svar
 3. Jeg har tænkt på at gøre det samme med skoven. Og i skovhaven. Men det er aldrig blevet til noget. Ideen med en alarm i kalenderen er god – for man glemmer det jo. Min årskavalkade handler om de ting, der er sket på bloggen i årets løb – det er noget mere overskueligt at gå i gang med 🙂
  Kh fra et vådt og meget glat Skivholme, Karen

  Svar
  • Kære Karen
   Du har helt sikkert nogle steder, der er oplagte til sådan en fotoreportage. Hvad med det flotte staudebed? Er stauderne ikke så store, at de kan ses på afstand.
   Alle kavalkader er sjove, synes jeg, fordi de komprimerer og dermed visualiserer på en lettilgængelig måde. Jeg har hygget mig med dine kavalkader og sagt, nååh ja…! (Og også klikket tilbage på noget.)
   Prøv med alarmen. Hvis du fortryder halvvejs er der intet forgjort.
   Her regner det bare, og da vi ikke har hverken sne eller frost er det ikke glat. Det vil jeg glæde mig 🙂
   Kh Lisbeth

   Svar
 4. Det var virkelig spændende at se dit videoklip – og også med de korte forklaringer… – jeg græd næsten da jeg så I måtte fælde magnoliaen – men de 4 fine slanke cornus er også flotte 🙂 Jeg glæder mig til at se hvad du laver hen i løbet af 2021!

  Svar
  • Kære Ditte
   Tak, skal du have. Det kan også være lærerigt, at der ikke sker noget, og det gav i hvert fald anledning til eftertanke hos mig. Om det får konsekvenser ved jeg ikke men det er godt at se haven på en ny måde.
   Magnoliaen er jeg ikke helt kommet mig over og nu til foråret bliver det første gang uden… jeg græder også indvendigt. Forhåbentligt vil cornusserne gro godt og give nye glæder.
   Jeg har masser af planer for 2021, og det er jo den halve fornøjelse, og jeg glæder mig også til at fortælle om dem – så bliver de lidt mere konkrete, så det er godt, at du vil læse med. Det er jeg glad for.
   Mange hilsener Lisbeth

   Svar
 5. Hej Lisbeth
  Jeg følger med glæde dit blok. Sjovt med årskavalkaden fra haven.
  Musikken fra den japanske film Departure, var fantastisk. Jeg elsker cellomusik, og hører hvad jeg kan komme til.
  Der findes en masse med en ung cellist, der hedder Andreas Brandelid, det er også en lytning værd. Er det dig selv, der fotograferer?
  Vh. Lisbeth Isaksen Thisted

  Svar
  • Hej Lisbeth
   Tak for din kommentar – det er dejligt at vide, at du læser med.
   Hvor herligt at høre, at du også er cello-fan. Jeg vil finde noget musik af Brandelid og lytte til i dag. Tak for tip.
   Ja, jeg fotograferer selv med min mobiltelefon (Galaxy S7).
   Mange hilsener Lisbeth

   Svar
 6. Jeg var altså mest vild med første film! Fantastisk at se lyset forandre sig og fylden i planterne. Det er godt nok et smukt haverum. Anden film var også fin, men slet ikke min favorit.
  Jeg har før lavet årskavalkade af billeder taget samme sted gennem året, men det kunne være sjovt med hver uge. Men det kræver også jeg sætter alarmen til på min telefon, tak for tippet!

  Svar
  • Hej Aase
   Det er vel nok interessant, at du bedst kunne lide første film. Faktisk kan jeg godt se kvaliteterne, nu da du påpeger det med fylden i planterne. Og også lysets ændring. Det er nok det med, at man bliver hjemblind og vænner sig til noget, så tusind tak for din pointe.
   Det er jo ikke fordi det tager lang tid at tage billederen, de skal oven i købet tages fra samme plet, men man glemmer, gør man, så jeg håber, du prøver med en alarm.
   Selv tak.
   Mange hilsener Lisbeth

   Svar
 7. Jeg nåede til juli på den første video, så blev det ganske rigtigt for kedeligt. Den næste var god, Bent så kun et billede og genkendte haven, så er det ikke helt galt 🙂
  Jeg tager billeder fra det samme sted i skoven og ud over haven, det er sjovt at se, som det skifter med årstiden, men jeg kan ikke sætte det sammen på en video. Jeg har før vist det, jeg tænker også, at det kommer i år, når jeg er færdig med måned for måned.
  Jeg kiggede lige på 21. august fra jeres have, for da vi var der stod stammen fra magnoliaen endnu, men den er så kommet væk.
  Kh Lisbeth

  Svar
  • Kære Lisbeth
   Den blev lidt kedelig, ja, så det var godt, du kunne lide nr. 2.
   Kavalkader uden video/film er glimrende. Det overvejede jeg også, men jeg skulle lige prøve… Det tog hulens lang tid.
   Bents motorsav var ikke kraftig nok til at klare den nederste del af stammerne, der også næsten var vokset sammen, så vi skulle have en af vores venner til at gøre det. Han har en stor professionel sav. Jeg var glad for at få dem fjernet, så jeg ikke skulle gå og blive mindet om magnolien. Nu er noget nyt på vej, og det fokuserer jeg på. Og er spændt på foråret uden træet.
   Kh Lisbeth

   Svar
 8. Hej Lisbeth
  Fantastisk… du har gjort det, som jeg tit har drømt om at gøre. Når jeg har et kamera med i haven, er det som regel helt impulsivt, hvor jeg ofte ender med enten ingen eller kun få brugbare billeder. Jeg elsker at beskære og redigere. Dine videoer minder mig om et dejligt program, Fotostory for Windows, som nok ikke er tilgængeligt mere. Her kunne man zoome ud og ind på billederne, hvilket skabte noget dynamik på filmen. – Tak for inspiration Jeg må i gang med at lege
  Bodil K

  Svar
  • Hej Bodil
   Tak.
   PhotoStory findes stadig, har jeg lige googlet. Det vil jeg kigger nærmere på, for det lyder smart med det zoom.
   Jeg har tidligere lavet videoer i et andet windowsprogam (med mere tekst på og med forskellig visningstid på billederne, så man kan fokusere og læse om detaljer), men det program er i dag afløst af et, der er så forenklet, at det rent faktisk er dårligt. Det bedste jeg har fundet som alternativ, er et der hedder Open Shot Video Editor, hvis du skulle få lyst. (gratis)
   Jeg endte med den simple løsning at bruge mit fotoredigeringsprogram, men der er stort set ingen indstillinger i, så en anden gang vil jeg nok bruge et bedre program.
   Det er herligt med den slags digitale legetøj, ikke mindst om vinteren. Velkommen i legeklubben.
   Mange hilsener Lisbeth

   Svar
   • Mange tak, Lisbeth, også for nyt hint
    Det må være passende at finde legeredskaberne frem i denne tid.
    Hilsen Bodil

    Svar
    • 🙂 Nej, hvor er det zoom-program morsomt. I dag hedder det PhotoStage. Det kan i hvert fald det med at zoome og panorere. Jeg er helt bidt. Det er godt, det regner.

     Svar
 9. Det er en sjov idé,at tage billeder det samme sted på forskellige tidspunkter. Jeg kan nu egentlig godt lide den første kavalkade, det er sjovt at stedet forandrer sig så meget på en uge. Men selvfølgelig sker der mere,når der er en måned mellem billederne.
  Jeg har taget måneds billeder de sidste to år og som du skriver er det bedst at finde et sted i haven,hvor der sker lidt i år har jeg valgt et sted med Hosta,så må vi se hvordan det virker. Jeg har skrevet en reminder i min kalender,som jeg kigger i hver dag, det første år jeg havde bestemt mig for at prøve, glemte jeg det hver anden måned og så er det jo ikke så meget ved
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  Svar
  • Hej Lene
   Det glæder mig, at du kan lide den første kavalkade. Det kan Aase også, og det viser, hvor forskelligt vi ser ting. Det er jo herligt at blive mindet om.
   Kavalkader er virkelig morsomme. Både til at vise andre, hvad der sker, men jeg synes også, man selv bliver klogere på sin egen have, når man ser et steds forandringer i en køre. Man bliver nogen gange så vant til at se noget, at man ikke ser det mere.
   Nææh, uden en reminder er det umuligt at huske, hvor meget man end tror, man kan. Jeg får ikke engang kigget i en kalender hver dag, så jeg er glad for alarmen.
   Et fokus med hostaer lyder godt. De har så store blade at de kan ses på afstand, og der kommer også flot blomstring. Det viser du forhåbentlig til den tid.
   Mange hilsener Lisbeth

   Svar
 10. En forfriskende anderledes form for årskavalkade, må man sige. I virkeligheden er der nok ikke ret mange steder i haven, hvor man kan registrere markante ændringer hver eneste måned, for slet ikke at snakke om hver eneste uge. Det er imponerende, at du har gennemført dit projekt endda med to motiver. Personligt er jeg ikke ret strukturereret, når det drejer sig om at tage billedet. Der bliver morsomt for jer at følge udviklingen i det område, hvor magnoliaen var enevældig hersker.

  Svar
  • Tak, Marie
   Du har nok ret. Det kom bare lidt bag på mig, fordi jeg synes, der sker en masse hele året. Men det er det med at se det på afstand fra samme sted hele tiden, der viste sig som en udfordring.
   Opgaven til mig selv var at tage et billede hver fredag. (Evt. lørdag. evt søndag, hvis noget kom i vejen). Jeg kunne kun, fordi jeg er så struktureret, at jeg har en alarm 😉
   Åh ja, bedene uden den store krone… Min druemunke er allerede flyttet, for den fik varmeshock. Der vokser også en sølvlys i et hul på trappen. Den får vi ikke gravet op, så den er nok desværre dødsens. Jeg vil prøve, om jeg kan holde den levende med rigeligt vand. Resten af stauderne, tror jeg, kan klare sig – under protest.
   Mange hilsener Lisbeth

   Svar
 11. Smart med billede hver måned. Jeg har forsøgt selv, men har altid glemt det. Nu har det osse været et gammeldaws apperat, sååe.. Når forretningerne engang kan åbne, skal vi ind i vores fotobutik og finde og købe vores fælles julegave, et digetal fotoapperart, spændende om jeg kan vænne mig til det.
  Du kan jo osse holde øje med de nye cornustræer,, hvor hurtigt de egentlig træder i karater?
  De er søde dine tulipaner i glas, super ide.
  hilsner Gunvor

  Svar
  • Hej Gunvor
   Du må prøve at huske det med en alarm. Bare det hele snart åbnede, men vi skal vist lige på den anden side af de der ekstra smittende varianter, før det sker. Har du overvejet at bruge en smartphone som kamera. Det gør jeg og det er så nemt, fordi jeg altid har den med mig. Men et rigtigt kamera kan mere, det indrømmer jeg.
   Ja, måske jeg skal lade de nye træer være med i en kavalkade. Det er så svært at regne ud i januar, hvor der er godt at fotografere resten af året.
   Tak. Jeg har også en lanterne med hyacinter. Det er god beskyttelse for vejret.
   Mange hilsener Lisbeth

   Svar
 12. Hej Lisbeth

  Morsom ide med disse forløb. Man ser det indimellem med fast monterede webcams. men med overblænding laver du jo ok glidende forløb.
  Måske en enkelt spændende plante der udvikler sig kunne være et tema for i år?

  Ha en dejlig dag

  Svar
  • Hej Karsten
   Tak, det er godt, du kan lide de glidende overgange. Webcam er nok lidt i overkanten, selv for sådan en it-teknik-begejstret som mig. Jeg har lige lært et nyt program at kende, som kan både zoome, panorere og alt muligt sjovt. Så måske de næste kavalkader bliver rene shows ;-))))
   God ide med én plante. Det skal så være en, hvor der sker noget. Det vil jeg tænke over.
   Tak i lige måde. Lisbeth

   Svar
 13. Kære Lisbeth.

  Ja, desværre må jeg jo nok give dig ret i, at det ikke er det mest fantastiske sted, du har lavet den første film, da forandringerne er til at overse, men teknisk ser det fint ud. Jeg har ikke kunnet finde svar på, hvorfor magnolien blev fjernet, den kunne måske have nøjes med en beskæring – som den står fuldt udsprunget er den utrolig smuk, men når bladene kommer var den måske for voldsom? I har sandelig afprøvet meget forskelligt, jeg håber I bliver tilfredse i den kommende sæson.
  God dag til dig, Jette.

  Svar
  • Kære Jette
   Enig, der måtte helt klart gerne være lidt mere udvikling, men godt at høre, at du synes, det teknisk fungerer.
   Magnoliaen var desværre syg og fik gule blade.
   Tak for de gode ønsker. Vi har i sandhed bøvlet med det bed, men forhåbentlig går det nu støt fremad uden alt for mange nye problemer
   God dag til dig også. Lisbeth

   Svar
 14. En bild i veckan känns väldigt ambitiöst. Jag har hållt mig till månadsbild och med lite text till så fungerar det bra. Jag jobbar på att dra ner antalet bilder till de som verkligen behövs – de tar mycket plats när jag fotar rawfiler. Och bloggen har också begränsat utrymme.

  Lycka till med tankarna om framtiden 🙂
  Carina

  Svar
  • Hej Carina
   RAW har jeg fravalgt, netop på grund af pladsforbruget både i arkivet og på bloggen, og jeg arbejder konstant på at slette billeder. Men åh, hvor er det svært fordi det er morsomt at sidde og så tilbage på hvordan haven så ud for 5-10-15 år siden. Man glemmer så let. Jeg gætter på, at du er bedre til at kassere, fordi du er en meget bedre fotograf og derfor bedre kan gennemskue om et billede er godt. Jeg sidder tit og vurderer frem og tilbage om lyset er bedre på det ene eller det andet.
   Tak skal du have.
   Mange hilsener Lisbeth

   Svar
 15. Tak for dine gode input omkring kavalkader, jeg ser hvad du mener. Det havde nok set anderledes ud hvis vores årstider var mere markante (som vi husker fra vores barndom :-)) Hvis man virkelig skal se forandring bør man nok tættere på jorden, hvor det er tydeligt at blade spirer frem, udvikler sig og visner og dør.
  Jeg er spændt på min egen bedkavalkade når jeg ser nærmere på den.
  Og åh-jo jeg husker at have været hos moster og onkel for at se lysbilleder fra deres rejse til Propolis – jeg sov fint.
  God weekend 🙂

  Svar
  • Selv tak, Lisbeth. Jeg er sikker på at din bedkavalkade er god – der sker jo virkelig noget med de mange stauder. Det havde helt sikkert hjulpet på det, hvis et par af månederne havde været med sne 😉 Ja, vi husker det fra vores barndom, og det er endda sandt, når man spørger meteorologerne. Her ER blevet varmere. Hvor sjovt, at du også husker de der fremvisninger fra barndommen. Det må have været højeste it-teknologi, man kunne vise frem for venner og familie.
   Tak i lige måde. Lisbeth

   Svar
   • Du fik nok hjælp af stavekontrollen ;-)))) Jeg troede, det var mig der var dum og bare ikke kendte den der lille charmerende by, der hed Propolis ;-)))

    Svar
 16. Hej Lisbeth.
  Hvor interessant at følge haven året rundt, fotograferet fra det samme sted. Det er lige netop sådan noget, med skygger, der er oppe lige nu hos mig: Jeg maler lyset. Men når solen ikke er med, så opstår problemet, for selv med den skarpeste el-lyskilde, så virker solen altså bedst. Andet dur faktisk slet ikke.
  Så jeg ønsker mere sol, sol, sol.
  Tak for at være med igen på din blog. Har ikke været bevidst om, at jeg havde smidt mig selv af.
  Hilsen Lis

  Svar
  • Hej Lis
   Det var ret lærerigt, at lave sådan en kavalkade. Man tror, man ved alt om sin have, men nej!
   Du må virkelig være i bekneb, hvis ønsket er sol… det er mildt sagt ikke det, der dominerer januar.
   Det er hyggeligt, du vil være med. Selv om vi kender hinanden uden for bloggen, har jeg absolut ingen forventninger om, at du (eller andre) følger med. Vi har jo da heldigvis lov til at have forskellige interesser, men hyggeligt er det som sagt. Det var godt vi fik fikset abonnementet.
   Kh Lisbeth

   Svar
 17. Jeg syns det er spennende, og har tenkt på det samme selv (men så glemmer jeg det ut), god ide å tenke på at det må være forandring på avstand. Jeg skal nok prøve, en gang, før eller siden. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  Svar
  • Hej Ingeborg
   Jeg håber, du prøver en dag, for uanset om man laver det til en kavalkade til bloggen eller ej, så var det ret morsomt og lærerigt at se sin egen have på den måde.
   Tak det samme til dig.
   Mange hilsener Lisbeth

   Svar

Skriv en kommentar