For børn og barnlige sjæle

“Jeg har købt en flintesten.”
“Nu rabler det for konen”, tænker du. “Hvem ved sine fulde fem giver penge for en flintesten?”
“Jooh, ser du: Flintestenen er ikke en hvilken som helst flintesten. Det er en helt særlig smilesten.”
Jeg smiler nemlig, hver gang jeg ser den.  

Smilestenen købte jeg i lørdags på den årlige påskeudstilling (med lokale kunstnere) i Tinghuset her i Ebeltoft. Jeg så den som noget af det første, da vi trådte indenfor, og kunne ikke lade være at smile, og så var både jeg og stenen solgt.

Stenen er en bemalet flintesten, der takket være Bente Margrethe Christensens finurlige og misundelsesværdige fantasi er blevet til en lille hobbitby.

Jeg ved godt, det er utjekket, naivt og barnligt, men jeg falder pladask for den slags.
Derudover synes jeg, det er rigtig, rigtig dygtigt gjort, at kunne se hvad der gemmer sig i en almindelig grå flintesten og dernæst at få det frem med farver. 

Jeg var så heldig, at jeg kunne få stenen med hjem med det samme. Normalt kan man først hente indkøbte værker efter en udstilling.

Smilestenen står nu under udhusets halvtag ved min pausestol, så jeg rigtig kan studere den lille by.
På billedet herunder kan I se, at stenen er ret lille, og dermed kan I få et indtryk af, hvor helt utroligt fine detaljerne er.

Jeg er sikker på, at flintebyen er beboet af små havehobitter. Jeg vil holde hemmeligt øje med den… måske de kun kommer ud ved fuldmåne. Eller måske de kun kan ses af børn. Så må jeg vente, til børnebørnene kommer.

Stenen med den lille skæve by er mit påskeæg til mig selv i år, og havehobitterne og jeg ønsker dig en rigtig god påske med havevejr og et smil i ny og næ.
____

Du kan hjælpe mig med at vinde Haveselskabets pris som Årets haveblog 2019 ved at stemme HER.
Få en mail med mit næste indlæg – klik HER
Din første kommentar vises ikke med det samme, da ‘mit system’ tjekker for spam. Jeg svarer på alle kommentarer.
Del gerne indlægget med andre – brug ikonerne:

28 kommentarer til “For børn og barnlige sjæle”

 1. Kære Lisbeth
  Hvilken helt vidunderlig lille glædessten. Til lykke med den og de oplevelser, der vil følge for store og små. Også lige min stil. Hav en dejlig påske. Måske vi løber ind i hinanden en af dagene. I går fik vi havemøblerne ud på terrassen. Og havde parasollen oppe og spiste frokost på terrassen. Så det går den rigtige vej. Dog: Til morgen har frosten igen markeret sig. Kh fra Mols

  Svar
  • Ja ikke, Birthe. Sådan noget kan vi to fnise af 🙂
   Det tegner til at blive en lun påske. Jeg håber ikke, vi får frost her inde på ‘stenbroen’, for jeg plantede et par hjemmesåede planter ud i går. Det ER for tidligt, men jeg MÅTTE prøve. Jeg har flere i reserve.
   Kh Lisbeth

   Svar
  • Hej Lise
   Ja, der stod nærmest Lisbeth på stenen. Der var andre sten at vælge mellem, men jeg var på intet tidspunkt i tvivl om, at det var denne, der skulle med hjem.
   Mange hilsener Lisbeth

   Svar
 2. The Flintstones…. sikke fint kunstværk du har købt dig Lisbeth. I ønskes begge en dejlig og frostfri påske og “de” lover lunere vinde – så er vi glade.

  Svar
  • Uh, Helle, bare det ikke er Fred og Barney, der pludselig render rundt i min have. Jeg foretrækker helt klart havehobitter 🙂
   ‘De’ lover i den grad lune vinde, og jeg glæder mig meget. Jeg har tænkt mig at forsøge at udplante lidt frølinger – jeg kan evt. dække dem til om natten, men jeg er tiltagende utålmodig, fordi vi har disse meget varme dage i år. Min morfar har jo ellers lært mig at vente, men……..!
   Kh Lisbeth

   Svar
  • Kære Merete
   Ja, der var jeg heldig. Den er så fin med de små detaljer 🙂
   (Vi må besøge hende næste gang, du kommer til Ebeltoft).
   Kh Lisbeth

   Svar
 3. Væggene lidt skæve stå, ruderne er ganske små og ligeså skæve. Ja det var, hvad der kom til mig, da jeg så din smilesten. Jeg er sikker på, at du får haven fyldt med hobitter, måske er du heldig selv at se dem, ellers kan børnebørnene nok 🙂
  Den er så fin.
  Kh Lisbeth

  Svar
  • Åh ja Lisbeth, det er da lige det, sangen handler om. Og vi bor jo også lidt skævt med skæve vinduer, så det passer godt.
   Jeg glæder mig til besøg af både hobitter og børnebørn :-))))
   Kh Lisbeth

   Svar
 4. Hej Lisbeth.
  Flot værk til haven, den er placeret det helt rigtige sted, hvor du kan holde øje med livet i byen.
  Hilsen Lis

  Svar
  • Kære Lis
   Det er lige det, vi gamle folk gør: Sidder og holder øje med livet i byen, hvor de unge har så travlt så travlt 😉
   Dine fabulerende væsener, som jo også udstilles i Tinghuset, ville også gøre sig godt i haven, men lærrederne vil næppe synes om en placering i fugten udendørs. Så er det godt, du ‘hænger’ herinde 😉
   Kh Lisbeth

   Svar
 5. Ja, den er fin 🙂 Og det er godt med sådanne smilfremkaldende detaljer. – Både i haven og andre steder. Jeg ønsker jer en dejlig, lun påske med masser af havetid!
  Kh Nana

  Svar
  • Tak, Anette – jeg regner med at påsken bliver til udendørs ophold, så jeg blandt andet kan sidde og smile derude 🙂
   God påske til dig også.
   Mange hilsener Lisbeth

   Svar
  • Kære Jenny
   Det kan du bestemt have ret i, det med Hundertwasser. Han havde også en krøllet hjerne.
   Tak i lige måde.
   Mange hilsener Lisbeth

   Svar
 6. Kære Lisbeth.
  Den er virkelig morsom og super kunstnerisk udført, det ligner en lille bjerglandsby, der ligger op ad bjerget. Flot at få skævheder til at hænge så harmonisk sammen og jeg kan godt forstå dine tanker om, hvem der mon bebor byen .

  Rigtig god påske fra Jette.

  Svar
  • Kære Jette
   Det er så godt lavet, at man kan få en ‘lille’ sten til at ligne et helt bjerg.
   Jeg håber, at få et glimt af indbyggerne en dag ;-)))
   Tak i lige måde. Lisbeth

   Svar
  • Hej Marit
   Jeg er vældig glad for stenen – jeg har slet ikke selv fantasi til at kunne male sådan, men så er det godt, at andre kan. Den er så fin ude i haven.
   God påske til dig også. Lisbeth

   Svar
  • Hej Karsten
   Det er altid en fornøjelse at møde andre, der kan noget, man ikke selv kan. Det kan være om planter, eller det kan være evnen til at se, hvad der gemmer sig i fx en sten. Det ser meget enkelt og logisk ud, når jer ser på stenen, men jeg er sikker på, at hvis jeg fik en grå flintesten i hånden, så kunne jeg ikke finde på noget som helst. Det er godt, vi har hinanden.
   Tak i lige måde. Vi skal have sol og tørke igen i dag. En hel april uden nedbør tegner det til i Ebeltoft. Godt nok aparte.
   Mange hilsener Lisbeth

   Svar
 7. Forhåbentligt har vi allesammen en lille rest af barnesjælen et eller andet sted dybt inde, som vækkes op af stenens allusion til alle de småfolk, der bor ude i naturen.

  Svar
  • Hej Marie
   Ja, der er noget befriende ved det barnlige i voksenlivet. Forvisningen om at legebarnet ikke er blevet helt væk i alt det seriøse :-)))
   Mange hilsener Lisbeth

   Svar
 8. Hvem der dog havde fantasi til at lave den slags. Den er lavet med et glimt i øjet, og man bliver varm og glad, når man ser den.

  Hilsen Elna

  Svar
  • Helt enig Elna. Den fornøjer mig, hver gang jeg passerer den, og den står heldigvis, så det sker ofte, når vi er i haven.
   Mange hilsener Lisbeth

   Svar

Skriv en kommentar