Endeligt forår og bloggen er i luften

Så blev det maj og endeligt forår i min have efter den koldeste i april i mands minde, hvor udplantede tomater i drivhusene frøs ihjel.
Samtidigt med forårets milde vinde går min haveblog i luften. Der er virkelig nye tider på vej.

Et af havens meget synlige forårstegn er Magnoliaen (Magnolia  x soulangeana), der står ved baghusets sydgavl. I gode år blomstrer den 1. april. I år blev det så 1. maj, før den syntes, at det var varmt nok. Er det ikke fantastisk, mens det varer?

Gammelt magnoliatræ i udspring

Retfærdigvis skal det siges, at den syntes, at det var varmt nok allerede i begyndelsen af april, hvorfor den begyndte at sætte kæmpestore blomsterknopper. Hvem kunne også vide, at skønhederne efterfølgende skulle svides af en bidende kold østenvind? Når man ser vores magnolia fra østsiden, er den næsten lige så brun som hvid og rosa.

Magnoliablomst med kuldeskader

Heldigvis forsvinder kuldeskaderne, når de grønne blade kommer, og vi glemmer alle, hvad vi måtte igennem i april.

Gå tæt på med lup
Foreløbig glæder vi os over blomsterne, der er helt vidunderlige i hvide og rosa nuancer. Og hvis man vil være ekstra god ved sig selv, så går man tæt på. Helt tæt på og ser ned i blomsterne, hvor frugtanlægget er ved at udvikle sig. Det er fantastiske detaljer, som naturen kan præstere. Se bare her, er det ikke mageløse former og farver:

Det er i det hele taget en god ide, at se blomster meget tæt på. Gerne ved hjælp af kamera eller lup. Brug fx kameraet i din mobil og indstil gerne til ‘makro’, så du kan gå helt tæt på. Fx 10 cm fra blomsten. Eller køb en lille botaniklup med den forstørrelse, der hedder 10x. Luppen holder man helt op til øjet sammen med blomsten, og der åbner sig en ny og magisk verden for børn og voksne. En botaniklup kan fås for 100-150 kr. Søg på nettet for at finde en butik.

Havebloggen

Havebloggen er det seneste tiltag på den eksisterende hjemmeside, der handler om min (og mandens) have: www.byhaveniebeltoft.dk
Hjemmesiden har jeg haft i mange år, og via den får vi jævnligt henvendelser om alt muligt.

De fleste henvendelser er meget velegnede til at dele med andre og til at blive kommenteret af andre haveentusiaster, der ganske bestemt har andre erfaringer om dette og hint. Det råder denne blog bod på.
Samtidigt er det et ønske fra søde mennesker, der har set haven og hjemmesiden, at jeg fortæller om mere aktuelle ‘her-og-nu-ting’. Det, synes jeg også selv, kunne være hyggeligt. Sådan en havesnak med ligesindede er meget givende. Det ved jeg fra de mange besøg, vi har i haven.
Forhåbentlig er der mange, der vil besøge bloggen og lade sig inspirere. Og som også gerne lægger et svar med kommentarer, spørgsmål, ideer o.l.
Hvis du vil have besked om nye indlæg, kan du tilmelde dig min mail-liste. Så får du en mail, når jeg opretter et nyt indlæg. Jeg lover, at det kun bliver et par gange om måneden, så postkassen ikke oversvømmes.

Lisbeth

——

Læg gerne en kommentar. Første gang, du gør det, kan der gå et par timer, før den vises. Det er fordi min spamrobot tjekker, om indholdet er ‘sobert’, og om din mailadresse virker ægte.

4 kommentarer til “Endeligt forår og bloggen er i luften”

 1. Tillykke med bloggen. Den glæder jeg mig til at følge. Jeg har været i din dejlige have og vil gerne besøge den igen en dag.

  Svar
 2. Kære Lisbeth
  Nu har jeg læst mig helt igennem bloggen. Jeg er meget begejstret for den måde, du skriver på. Jeg læser en hel masse, og jeg kan næsten på de første tre sætninger sige, om det er en forfatter, der tiltaler mig. Det gør du.
  Jeg har ledt efter en god og læsværdig haveblog, der handler om en lille have. For et år siden købte jeg hus i Middelfart med en lille grund på 500 m2, og den er jeg så småt i gang med at indrette til min egen drømmehave.
  Nu glæder jeg mig til at følge med i, hvad du kommer til at foretage dig i resten af denne sæson.
  PS, jeg kunne godt tænke mig, hvis du lavede en kort introduktion af manden også (hvis han har lyst), da det lyder, som om han står for en god del af arbejdet også. Og også bare fordi jeg er nysgerrig 🙂

  Svar
  • Kære Sara
   Velkommen til bloggen, og tusind tak for de meget pæne ord. Det gør mig glad, at du kan lide og bruge det, jeg skriver. Og at du lægger en kommentar 🙂
   Det lyder dejligt, at du er i gang med at indrette DIN have. Den der indledende proces med at drømme og planlægge er skøn. Små haver er på mange måder fantastiske. De har så mange muligheder, som store haver ikke har. (Måske du har læst om selve haven på hjemmesiden http://www.byhaveniebeltoft.dk?)
   Jeg vil huske din ide med at præsentere Bent. Umiddelbart er det en rigtig god ide 🙂
   God fornøjelse med din have – det er heldigvis snart forår.
   Mange hilsener Lisbeth

   Svar

Skriv en kommentar