CPH Garden awards

I går besøgte jeg CPH Garden i Ballerup, og det kan jeg godt anbefale. Der er virkelig meget at se på. Meget mere end i 2017, er jeg sikker på.
Der er åbent til og med søndag, så I kan nå det endnu. 

I år var jeg ikke kun taget til havefesten for at se og se og se – og lade mig inspirere, men også for at deltage i prisuddelingerne, da min haveblog var nomineret i kategorien ‘Årets haveblog’.

Som tidligere skrevet er jeg pavetolt og benovet over at være nomineret, fordi det er havemennesker, der interesserer sig for at læse haveblogs, der har sørget for indstillingen.

Desværre løb jeg ikke med prisen. Det gjorde derimod instagrammeren og bloggeren Maria Lundvald, der har Livsnyderhaven. Stort tillykke til Maria.

Som punktum for årets award 2019 vil jeg sige stor, stor tak til alle jer, der har heppet og stemt på mig og min haveblog. Jeg er meget taknemmelig for opbakningen og jeres mange søde kommentarer, og jeg håber, at I også fremover vil være en del af mit haveliv.

De øvrige vindere i de fem kategorier kan I se her på Haveselskabets hjemmeside.

Best in Show

Jeg vil slutte dagens award-indlæg med et par billeder fra den showhave, der vandt prisen Best in Show, nemlig ‘Skærsommernatsdrøm’, der er designet af Lise Bollhorn og Erik Dal.

Jeg synes, prisen er velfortjent, og det er også min favorit-showhave af flere grunde.

For nu blot at nævne fire gode ting, så er den for det første tilplantet, så jorden er dækket og uden bar jord. Det virker frodigt og stemningsfuldt, og som om de har gjort sig umage.
For det andet er der variation med både sol- og skyggepartier og hele to siddepladser i meget forskellig stil. Og en mur med vertikal beplantning. Den slags mangfoldighed varmer hjertet hos sådan en som mig, der elsker design, der tilfører maksimal oplevelse til små haver.
For det tredje er der sat store træer, som giver reel højde og skygge til den del af showhaven, der er skyggehave. Totalt godt…!!
For det fjerde – og ret vigtigt – så kan man gå gennem haven. Haver, jeg kun må se på, virker afvisende, uanset deres øvrige kvaliteter.

Læs mere om Skærsommernatsdrøm hos Haveselskabet

Min inspiration fra CPH Garden

Mine personlige oplevelser på CPH Garden og den inspiration, jeg kom hjem med, går jeg og tygger lidt på.

Jeg hilste blandt andet på Nina Ewald, der har skrevet ‘Den store bog om små haver’. Bogen kan selvfølgelig købes på CPH Garden.
På billedet har Nina og jeg helt tilfældigt slået op på min have (Byhaven i Ebeltoft), der er en af de tretten haver, der gennemgås i bogen.

Det vender jeg alt sammen tilbage til på tirsdag.
God weekend – og forhåbentlig ‘God tur til CPH Garden’.
____

Få en mail med mit næste indlæg – klik HER
Hvis du giver dig tid til en kommentar, skal du vide, at der kan gå nogen tid, før den vises, da mit system tjekker for spam og skjult reklame. Jeg svarer på alle kommentarer.
Del gerne indlægget med andre – brug ikonerne:

36 kommentarer til “CPH Garden awards”

 1. Hej Lisbeth

  Du havde ellers virkelig fortjent at vinde prisen for Bedste haveblog. Jeg er fan :0)

  For mig som ny blogger havde det været rart med en præsentation af de forskellige bloggere ved Haveselskabets arrangement. Jeg ville nemlig rigtig gerne have hilst på dig. Og det virkede som om rigtig mange kendte hinanden i forvejen. Men det var nu stadig en god oplevelse.

  God sommer
  Anette

  Svar
  • Hej Anette
   Tak, tak for fan 😀
   Jeg ville også gerne have haft en præsentation eller i det mindste navneskilte. Men jeg tror nu ikke, der var så mange bloggere. Det er en lidt vanskelig definition, for der er vist mange, der går over til blot at vise billeder på Instagram. Det er helt klart også hurtigere at smide et billede og et par ord op, så jeg kan godt se det fristende, men personligt savner jeg den substans, som tekster giver. Så p.t. er jeg ikke selv på Instagram.
   Hvor ærgerligt, at vi ikke fik hilst på hinanden. Jeg ville rigtig gerne have hilst på dig. (Og jeg skal blive bedre til at kommentere på din blog, der er god, og som jeg læser.)
   Arrangementet var ellers rigtig godt, synes jeg også.
   Kh Lisbeth

   Svar
 2. Hej Lisbeth
  Ingen tvivl om at det skulle have været dig, der vandt. Du blogger i hvert fald en gang om ugen i modsætning til Maria, som nærmest ikke laver indlæg. Det skulle ikke have heddet en haveblog award, men derimod instagram award, for det var jo derfor, hun vandt. En masse på Instagram har stemt på hende. Der har hun helt sikkert sin mission men ikke som haveblogger. ( tja det var så min mening)
  Kh Lisbeth (stadig glad haveblogger uden at være medlem af Haveselskabet 🙂

  Svar
  • Hej Lisbeth
   Tak. Det er sødt sagt om min blog. Jeg synes, det er svært at vurdere det retfærdige og sikkert også at opstille kriterier, da mange bloggere er på både det ene og det andet medie. Men ok, jeg synes også, at Haveselskabet sagtens kunne lave nogle skarpere og bedre regler. Men som reglerne var i år, var det en helt fair konkurrence, og der er helt sikkert mange, der er meget glade for det, Maria laver.
   Jeg blogger bare videre. Målet er ikke at have mange læsere, men at have dem, der har samme interesse, som man selv har.
   Kh Lisbeth

   Svar
 3. Hej Lisbeth

  Jeg synes bestemt at du hadde fortjent å vinne! De burde hatt to kategorier, en for instagram og en for blogger. Det er blodig urettferdig at et menneske som ikke skriver blogginnlegg vinner i kategorien hageblogg 🙁

  Jeg fortsetter selvsagt å følge din hage 🙂
  Det ser ut som en flott bok!

  Du får shoppe noen flotte planter til deg selv som premie for beste hageblogger som skriver gode innlegg 😉

  Jeg har shoppet to busker i dag, og de kommer jeg til å fortelle om en annen dag 🙂

  Trøsteklem!

  Svar
  • Hej Marit
   Tak skal du have. Der burde nok være to kategorier eller i hvert fald nogle skarpere regler. Og ellers kan man jo overveje, om man som blogger vil modtage nomineringen på de præmisser.
   Jeg købte en meget flot bog til mig selv om Tivoli. Det er en supersupersmuk bog med lækre billeder OG klog tekst om haven inkl plantelister!!!!!!
   Jeg glæder mig til at se dine buske. Det er godt at være god ved sig selv på den måde 🙂
   Tak, Lisbeth

   Svar
 4. Imponerende at du formidler dine indtryk så levende for os andre. Dér ville jeg godt have været med, spændende.
  Flot selskab, du var med i nomineringen, det i sig selv er mega flot.
  Hilsen Lis

  Svar
  • Tak Lis. Jeg må se, om jeg kan overtale dig til et besøg næste gang ;-)))
   Nomineringen kan ingen nogen sinde tage fra mig, og den er jeg bare så glad for, så det er godt.
   Mange hilsener Lisbeth

   Svar
 5. Hej Lisbeth.
  Jeg følger dig på din blog, men det er første gang, jeg kommenterer. Jeg synes du skal vide, at det ikke kun er for dine fine billeder, men også fordi du har en fænomenal måde at skrive på, at jeg læser med. Jeg kan oplyse, at jeg stemte på dig af nævnte årsager.
  Jeg har ikke selv en blog, men dog en Instagram profil, men er ikke så god til at lægge noget op.
  Mvh Lis

  Svar
  • Hej Lis
   Tak for din kommentar – det er dejligt at vide, at du er der og læser med. Der er heldigvis ingen krav om at man skal kommentere 🙂
   Og tusind tak for de pæne ord. Det gør mig glad, at du kan bruge mine skriblerier. For mig er det en god måde at gennemtænke og genopleve oplevelser på.
   Det var godt nok sødt af dig at stemme på mig. Jeg ved, at Instagram er ‘vejen frem’ i disse tider, der er bare så mange billeder, synes jeg… Jeg vil gerne have noget tekst også. Sådan er vi så forskellige. Måske jeg kaster mig over det en dag.
   Mange hilsener Lisbeth

   Svar
 6. Du var nu også min favorit, dejligt du fik anerkendelsen som nomineret – det er velfortjent! Forslaget om at lave en kategori for blogs og en for insta er godt – det bør vi foreslå Haveselskabet. Sidste gang lavede de en evaluering bagefter, måske den kommer igen? Jeg synes, det lyder til, at de har lyttet sidst. Det lyder også til, at blog/insta-arrangementet var bedre denne gang – det lyder i al fald hyggeligt. Jeg sluger alle indlæg og billeder om CPH Garden, så kom gerne med flere!

  Svar
  • Tak, tak 😉
   Jeg tror også, Haveselskabet læser evalueringerne og bruger dem, så godt de formår. Jeg vil i hvert fald give mit besyv med. Så kan vi ikke gøre mere.
   Jeg var ikke med til arrangementet sidste gang, men jeg synes, Haveselskabet havde gjort det fint denne gang. Vi sluttede med en fremvisning af en af showhaverne. Det var ret godt, synes jeg.
   På ‘gensyn’ på tirsdag 🙂
   /Lisbeth

   Svar
 7. Hej Lisbeth
  I mine øjne har du vundet som årets haveblogger :-))))))!!!!!
  Tak for update og billeder fra CPH 2019.
  Dejligt billede af dig og Nina, herligt når tilfældighederne viser sig på den måde, smiler stort.
  Go weekend
  Hilsner fra Anette

  Svar
  • Kære Anette
   Tak. Det allerbedste og vigtigste er at der er nogen, der vil læse med på bloggen 🙂
   Jeg synes, det blev et festligt billede, vi havde det ret sjovt.
   Kh Lisbeth

   Svar
 8. Hej Lisbeth
  Du havde bestemt fortjent at vinde !
  Ingen skriver så levende og farverigt som dig.
  Som jeg også har opfordret dig til, skulle du skrive en bog.
  Den kunne blive morsom og læseværdig.
  Jeg kommer desværre ikke til CPH denne gang , så jeg glæder mig til flere indlæg fra dig.
  Hilsen Susanne Ebeltoft

  Svar
  • Hej Susanne
   Tak for opbakningen og de meget pæne ord 🙂 Jeg holder mig jo nok til bloggen. Efterhånden, som der kommer indlæg i arkivet, så bliver det jo en hel bog.
   Det er ærgerligt, at du ikke kunne komme med, for det var ret godt i år. Og jeg fandt heldigvis lidt inspiration her og der, som jeg kommer tilbage til i tirsdagens indlæg.
   Du skal forresten besøge mig i haven… det har jeg helt glemt. Jeg sender lige en mail ;-)))))
   Kh Lisbeth

   Svar
 9. Hej Lisbeth
  Jeg ville helt klart også have stemt på dig, hvis det havde været muligt. Jeg synes du har en dejlig, inspirerende, underholdende og lærerig blog. Sommetider beslutter jeg mig for at læse dit nye indlæg lidt senere, så jeg har det at glæde mig til….
  Rigtig god idé at foreslå haveselskabet at overveje 2 awards – en for havebloggere og en for instagrammers. Jeg læser flittigt haveblogs og lidt mindre instagram, og begge dele har jo sin berettigelse – men der er ingen tvivl om, hvor der er mest læring at hente efter min mening.
  Venlig hilsen
  Else

  Svar
  • Hej Else
   Tusind tak for de pæne ord. Jeg er glad for at høre, at du hygger dig med bloggen. Jeg hygger mig i ‘den anden ende’. Og jeg er især glad for at høre, at du også finder det lærerigt. Jeg bestræber mig på en blanding.
   Jeg ved ikke, hvorfor du ikke kunne stemme – alle burde have muligheden. Men det var selvfølgelig ærgerligt.
   Der er bestemt stor forskel på de to medier, hvilket Haveselskabet måske ikke lige er opmærksom på. Om det ene er bedre end det andet kan diskuteres, men forskel er der!
   Mange hilsener Lisbeth

   Svar
 10. Kære Lisbeth,
  Det var hyggeligt at hilse på dig selvom jeg jo til at starte med var lidt i tvivl om navnet. Sådan er det når vi bare har siddet der bag skærmen. Derfor en sjov oplevelse for mig som ny, at se lidt ansigter igår. Du virker akkurat så rar og hyggelig som din blog og kommentare giver udtryk for. Rigtig god weekend. KH Siv

  Svar
  • Tak i lige måde Siv, det var sødt sagt <3
   Det er så godt at få ansigt på, og jeg var rigtig glad for, at du kontaktede mig. Nu bliver det ekstra hyggeligt at læse din gode blog, når jeg kender dig.
   God weekend til dig også.
   Kh Lisbeth

   Svar
 11. Åh, jeg ville så gerne have mødt dig og alle de andre jeg skriver med. Jeg havde også en fribillet, men jeg har jo den-hér irriterende sygdom der kommer anfaldsvis, og som naturligvis valgte at angribe torsdag morgen. – Nu må jeg glæde mig til at møde dig i august 🙂 Hvad angår awardsene er jeg – som du ved – ikke den store fan, men det er jeg til gengæld af din blog, dine billeder, din store haveviden, din flydende pen og din milde humor!
  Kærlig hilsen Nana

  Svar
  • Det var godt nok synd, Nana, at du lige skulle blive lagt ned den dag. Forhåbentlig har du det bedre nu, og måske du kan sive derind lørdag eller søndag? Og selvfølgelig finder vi to hinanden en anden gang:-)
   Næh, du er ikke fan af awards. Jeg har ikke noget principielt imod dem, men setup’et fra haveselskabet side er godt nok for flydende og til tider direkte kikset og latterligt ved både de fem awards og fotokonkurrencen. Det håber jeg, de får rettet op på, for ellers… ;-(((
   Tusind tak, Nana. Det er flot ros fra en, der selv har en smuk og dejlig blog.
   Kh Lisbeth

   Svar
 12. Der slet ingen tvivl om at du skulle ha vundet.
  Maria er en skøn pige der gør sig rigtigt godt på instagram, men blogger der gør hun ikke ret meget længere.
  Det vil være fint hvis man delte nomeneringen op så man fik begge kategorier med.
  Du er fenomenal god både til at skrive, beskive og skrive på en sjov og underholdende måde, så man bliver fængslet. Det er ikke altid jeg får kommentetet, men jeg læser altid din blog. I min verden er du den der har vundet .
  Kh fra Linda

  Svar
  • Tak skal du have Linda. Jeg er enig i, at Maria gør det, hun gør, utroligt godt, og hun kan jo ikke gøre for, at Haveselskabet er upræcise og roder i det grænsende til det sjuskede. Måske der er meget sigende, at formanden i sin tale fortalte, at hun nu, da hun skulle overrække en award for bedste haveblog, havde været inde for at læse disse blogs. (På tide!) Og at hun nok ikke vil læse flere, for hun vil hellere i haven….
   Det vigtigste for mig er, at der er nogen, der vil læse med på bloggen, og jeg er glad for at vide, at du er der. Det lyder nok lidt frelst, men seriøst: Det er tanken om, at der sidder nogen på den anden side af skærmen, der også interesserer sig for min form for haveglæde, der tæller. En award havde jeg naturligvis været kisteglad for, som jeg er for kaffe og sødt efter en god middag med gode venner. Men det er trods alt middagen med vennerne, der er det vigtigste.
   Kh Lisbeth

   Svar
 13. Hej Lisbeth

  Hyggeligt kort lige at mødes.
  Ja det undrede mig en smule at de til deres “blogtræf” ikke nævnte hvem der havde vundet deres “haveblogaward” – . Jeg hørte det ihverttilfælde ikke?
  Denne livstilsblog “vandt” da iøvrigt også sidst mener jeg at huske, og hun har stort set ikke blogget siden.

  Nå pyt med det, for mig er Haveblogs bedst når der er en ægte person bag, når der er lidt meninger og kant. Sådanne blogs vil ofte dele vandene og de hverken vil eller skal kunne vinde en fjollet afstemning.
  Morsomt du også er med i Ninas bog – Det glæder jeg mig til at høre mere om!

  Ha en dejlig weekend

  Svar
  • Hej Karsten
   Ja, det var da godt, vi lige nåede at se hinanden, inden festen sluttede 🙂 Jeg kendte dig straks fra billedet på bloggen. Og så måske hjulpet af at der jo desværre ikke er så mange bloggermænd at gætte mellem :-))))
   Jeg er enig i, at Haveselskabet mangler ‘noget’, når det gælder awards’ene. Tænk: I den ene kategori indsparkede de pludselig deres eget bud, gætter jeg på, nemlig ‘Vores hænder’, som de udråbte som bedste redskab. Der må sidde nogle producenter og skumme godt over, at det ikke blev deres saks eller lign. Totalt latterligt. Endnu mere sjusket end blogawarden. Nå, jeg håber stadig, at ‘de’ kan lære det. ‘Alle gode gange tre’ før jeg endeligt giver op.
   Jeg går også selv efter blogs med en blanding af passion og konkret viden. Passionen og det nørdede sætter jeg i det hele taget meget pris på. Det er skønt at læse om noget, man ikke selv ved i forvejen. Som når du begejstres over en eller andet krydsning af en plante eller et lillebitte løg, jeg aldrig har hørt om. Jeg skal ikke selv have planten, men begejstring og viden er SÅ fedt at møde.
   Det er vældigt flot at være kommet med i Ninas bog. Her er det jo en haveentusiastisk dame, der ved, hvad hun vil, der har skrevet den, og det tæller ;-)))
   Tak i lige måde.

   Svar
 14. Hej Lisbeth

  Jeg slutter mig til koret, det råber da virkelig til himlen at du ikke vandt den award! Det burde du bestemt have gjordt. Dine indlæg er altid velskrevne og ofte med en sjov kant – og så handler de faktisk om have !
  Personligt elsker jeg dine planteprofiler samt overvejelser omkring ændringer i haven, lærerigt og altid interessant. Har mange gange været tilbage til de naturligt “klippede” små stedsegrønne buske. Glæder mig allerede til næste indlæg.

  Mvh Gitte

  Svar
  • Hej Gitte
   Tak. Det er dejligt, at du læser med og at høre, hvad du især lægger vægt på.
   Jeg gør mig umage med at holde fokus på ‘have’ i enhver sammenhæng, så det er super at vide, at du har bemærket det 🙂
   Mange hilsener Lisbeth

   Svar
 15. Det lyder, som om blogarrangementet i år var vellykket – det er jo fint, at man har lært af det første arrangement. Blogawarden er jo lidt af en joke, når man ser, hvem der vandt. Det har så ikke forandret sig. I virkeligheden er det jo en internet / sociale medier award.

  Svar
  • Jeg synes helt sikkert, at det var et fint arrangement. Vi var både inviteret og fik te med brød/kage og en lille drink. Dertil en rundvisning i en af de flotte showhaver. Kvit og frit. Det skal de have ros for.
   Lidt mindre ros er der for deres manglende viden om, hvad det egentlig er, de har med at gøre. Hvad er en blog? Hvad er instagram? osv. Og de udstiller deres totale mangel på viden ved manglende kriterier og manglende stringens for deltagelse i dette og hint – bl.a. awards’ene, der går hen og bliver en joke, som du skriver, ligesom fotokonkurrencen, hvor de fx medtager et close-up af et mælkebøttefrø (tror jeg det var) i kategorien ‘Haveliv’, når man har en kategori for planter… ??????? Det virker totalt tanketomt. Og jeg synes, de ender med at gøre grin med deltagerne.
   Nå, men det er jo en lillebitte krusning i bloggerlivet, og alt går heldigvis videre som hidtil.
   /Lisbeth

   Svar
 16. Hej Lisbeth. Tak for sidst:) Det var hyggeligt at mødes igen. Jeg havde også stemt på dig, men det er svært at konkurrere mod en, som har så mange følgere på Instagram, og som mange andre kommenterer, mener jeg sørme også, at man burde skelne! Udover dette synes jeg, det var et fint arrangement, men jeg savnede en liste eller præsentation af de andre bloggere, for jeg genkendte ikke mange ansigter. Kh Susanne

  Svar
  • Selv tak, Susanne. Jeg havde også gerne set en præsentation, men vi var måske for mange til at det var muligt. Men ellers navneskilte. Jeg kendte kun dig og et par enkelte mere ud af ??? Var vi 40??
   Det er svært, når tekst skal konkurrere med billeder i disse hurtige og flaksende tider, hvor billeder med wow-effekt er så lette at uploade, se på og så ellers hastigt videre til det næste billede. Det bliver meget overfladisk, men godt nok underholdende.
   Heldigvis er der også blogge/læsere for os, der vil mere end blot at blive underholdt.
   Kh Lisbeth

   Svar
 17. Kære Lisbeth
  Jeg har nu læst alle foregående indlæg. Og minsandten om ikke der er flere bloggere imellem. Jeg må indrømme, at jeg kun har kendskab til din (blog) – OG – jeg har svært ved at tro at nogen kan komme op på din standart i både finurlige tekster, saglig viden og billeddokumentation. Når vi træffes igen – måske til kaffe / kage (har fået nyt bord på strandgrundes) vil jeg høre dig om andre former for haveblogs – altså ikke Instagram (enig i at de to typer skal skilles ad i en konkurrence) OG også enig med dig i vigtigheden i selve det, at blive nomineret (det betyder jo også UDVALGT) – så må man (DU) MEGET gerne føle stor stolthed. I udvælgelsen ligger stor anerkendelse. Kæmpe til lykke med den – også til Havemanden, som med sin tilstedeværelse også i havebloggen sætter ekstra kolorit på finurligheder og nærvær.

  Kærlige have-hilsener fra
  Birthe

  Svar
 18. Kære Lisbeth, du ved at jeg ville have dig som vinder 🙂 Og jeg læner mig en del op ad de foregåeende kommentarer, specielt Gittes.
  Skal man være harm over at en vinder kan vinde igen, som tilfældet var…. Nej, sikkert ikke, men jeg håber at Haveselskabet har format til at ændre konceptet med awards til en evt. 3. gang, så vi kan få den vinder, som passer ind i den kategori, man er nomineret til.
  Jeg glæder mig til dine kommende indlæg 🙂

  Kh Ulla

  Svar
  • Tak for din kommentar, Ulla.
   Jeg satser på, at Haveselskabet lytter og forstår og tilpasser sig. De er åbenbart inde i en proces, hvor de selv skal opdage, hvad en haveblog er.
   Tak i lige måde.
   Kh Lisbeth

   Svar

Skriv en kommentar