Brombærlikøren og jeg er klar til jul

Har du husket at filtrere din brombærlikør? Hvis du (som jeg) overhældte en portion brombær med vodka i september, er det nu, du skal filtrere og tilsmage med sukker, således at du og likøren er klar til jul. For så vidt er dråberne drikkeklare, umiddelbart efter at du har justeret smagen, meeen har du tid, har den godt af at stå i fred et par dage, inden du serverer den, så smagen kan ‘sætte sig’.
PS. Når du smager til, så husk at levne noget – det smager nemlig fristende godt.

Jeg har lige filtreret og tilsmagt min brombørlikør og hældt den på en lille, fin flaske. 

Flaskerne er en del af fornøjelsen ved at lave kryddersnaps og likør.
Flaskerne er en del af fornøjelsen ved at lave kryddersnaps og likør. Uanset om det er til en gave, eller flasken skal pynte på ens eget bord. Her på matriklen følger julen de gode gamle traditioner, så der er rød dug på bordet, nisser med røde huer, og flasken har selvfølgelig fået rød julesløjfe.

Hvis du ikke har tid til at lave likøren færdig nu, kan du godt lade brombærrene trække videre, men min erfaring er for det første, at smagen ikke bliver voldsomt meget bedre af det, og for det andet synes jeg, at smagen passer så vældig godt til jule- og vinterhygge med æbleskiver, risalamande og bagte æbler. I sidste uge fik du min opskrift på bagte æbler med marengscrumble. De er bestemt duelige med en brombærlikør til.

God jul

Velbekomme, mums og rigtig god jul til alle. Nu holder bloggen nemlig juleferie.
På gensyn i 2018, hvor jeg for alvor skal i gang med at gentænke min have. Det bliver spændende, men først er det
JUUUL…!!!
____

Få en mail med mit næste indlæg – klik HER
Hvis du giver dig tid til en kommentar, skal du vide, at der kan gå nogen tid, før den vises, da mit system tjekker for spam. Jeg svarer på alle kommentarer.
Del gerne indlægget med andre – brug ikonerne:

18 kommentarer til “Brombærlikøren og jeg er klar til jul”

  • Uha ja, julen er fyldt med fristelser. Men det gør ikke noget 😉
   God jul og godt nytår til jer også – ude i de skønne bakker. Jeg håber de bliver drysset med sne.
   Kh Lisbeth

   Svar
  • Hej Lisbeth
   Jeg er også glad for nisserne. De er gamle, men jeg har set, at de kan fås igen. I hvert fald i butikken ovre på vores Glasmuseum, her i Ebeltoft.
   God jul til dig (og pensionisten ti-hi). Håber I er blevet raske.
   Kh Lisbeth

   Svar
 1. Tak for link, jeg tænkte også på Glasmuseet i Ebeltoft.
  Det kniber lidt for Bent at blive rask, jeg er nogenlunde over mit, men han holder længe på det, når han får sådan en omgang. Det er nok noget med mænd 🙂

  Svar
  • Han skal have en snaps 😉
   Jeg håber nu for jer, at det forsvinder. Der er trods alt et par dage til, så det kan nås.

   Svar
 2. God jul, Lisbeth! For mig er rødt også julefarve nummer et. Den lille runde glasnisse tror jeg også, vi har. Den glæder jeg mig til at gense, når børnebørnene skal pynte op i huset.

  Svar
  • Det er så hyggeligt at gense julepynten. Det er en del af julen: Traditioner og gensynsglæde.
   God julepyntning med børnebørnene. Og god jul i det hele taget 🙂
   Mange hilsener, Lisbeth

   Svar
 3. Rigtig god jul til dig og dine, Lisbeth! Jeg glæder mig til næste haveår – og til at følge hvad der sker i jeres have 🙂
  Kærlig hilsen Nana

  Svar
  • Selv mange tak, Nana – ha’ en god jul med familien i dit smukt julepyntede hus.
   Efter jul kommer jo nytår, og jeg synes hver gang, det er spændende at stå foran 12 nye måneder. Det gør mig så eftertænksom. Vi ‘ses’ 🙂
   Kærlig hilsen Lisbeth

   Svar
 4. uhmmmm, det lyder lækkert. Jeg fik ikke samlet brombær så ingen hjemmelavet likør til mig. Men i år har jeg flottet mig og købt en dansk kirsebærvin fra Frederiksdal – den glæder jeg mig til at nyde her i juledagene. God Jul og Godt Nytår.

  Svar
  • Hej Sussi
   Kirsebærvinen har jeg ikke smagt, men ville gerne. Den skulle være fantastisk god. Rigtig god fornøjelse.
   Også god jul og godt nytår til dig.
   Kh Lisbeth

   Svar
 5. Den ser god ud og det er meget flot med sådan nogle flasker. Jeg tager din ide til mig, vi har masser af brombær i haven, men jeg fik ikke taget nogen fra til dette formål, men så næste år… I aftes fik vi af gode venner foræret en flaske kirsebærvin fra Rosendal, ligesom den Sussi nævner.
  Rigtig god jul, jeg vil også glæde mig til at følge din haves udvikling i 2018.

  Svar
  • Hvis du har brombær i haven, er det oplagt at lave likør. Lav rigeligt og brug som gaver. Husk endelig at gemme de frasiede brombær til dessert, som jeg skrev i indlægget i september.
   Jeg er overbevist om, at kirsebærvinen er lækker – sikken en betænksom gave.
   God jul til dig også, og på gensyn til et nyt haveår, der heldigvis rykker tættere og tættere på 🙂
   Mange hilsener, Lisbeth

   Svar

Skriv en kommentar