Blomsterfotografering i pladdervejr

Siden august har jeg glædet mig meget til at gense især havens gule erantis, gule krokus og gule påskeliljer.
Det skyldes, at jeg i august var på et kursus i blomsterfotografering, hvor jeg fik nogle gode tips til at fotografere gule blomster.
Jeg fik tips til mange andre ting, men det med gule blomster i sol har altid drillet mig, som I kan se på dette billede:

De mister detaljer, når jeg fotograferer, og det er ikke bare noget med at underbelyse, så nye tips var velkomne.

Kursus i blomsterfotografering

Kurset blev holdt af fotograf Ann Malmgren.
Hvis du ikke kender Ann Malmgren, så kender du hende måske alligevel, for det er hende, der har taget billederne i den smukke havebog ‘Tivoli – en eventyrlig blomstrende have’.
Måske du – ligesom jeg – har nydt fotografierne i bogen. De er simpelt hen bare lækre.

(Bogen købte jeg sidste år, da jeg var på CPH Garden.)

Jeg bilder mig ind, at fotokurser primært er for folk med spejlreflekskamera, store objektiver og totalt tjek på at indstille ISO, blænde og lukketid.
Jeg har ingen af delene.

Men derfor kan man jo godt lære et og andet, og da kurset lokkede med fokus på ‘blomsterfotografering’, pakkede jeg mindreværdskomplekserne væk og drog af sted med mit lille kompaktkamera.

Rent faktisk havde jeg også mit fotostativ med. Det er det eneste, der er lidt fototjekket ved mig, for det er et ‘Manfrotto’ med ‘Micro Ball Head’, der er “a must-have piece of equipment for any keen photographer”.
Fotostativer skulle vi så desværre ikke bruge, så mit trofæ stod upåagtet ovre i hjørnet.
Ellers viste kurset sig fra sin bedste side.

A, B og C

Jeg har irriterende svært ved at forstå fysikkens love omsat til kamera (ISO, osv). Det giver absolut ingen logik i min ellers meget firkantede hjerne.
Heldigvis formåede Ann i løbet af weekendens kursus at give mig en forsimplet tretrinsopskrift, der virker på stillestående, udendørs blomster i normalt dagslys’, mens jeg glemmer ethvert forsøg på at forstå principperne for, hvordan jeg fotograferer en racerbil i fuld fart en sen aftentime.

Efter kurset har jeg fiflet videre med kameraets manuelle indstilling, og jeg tror, at modellen med trin A, B og C rent faktisk kan få mig til at forstå indstillingerne, én af gangen. I hvert fald bedre end før. Og så er meget nået.
Ret godt gået af Ann!

Leg, lys og farver

Et af kursets pointer var, at der er forskel på at gengive en oplevelse / stemning / følelse og på at gengive et motiv 1:1 som dokumentation, fx: ‘Dette er en hvid blomst, der er 100 cm høj’.
Man må hjertens gerne lege, og noget så simpelt som fx overbelysning kan give interessante billeder.


Andre øvelser handlede om, hvad der fx sker med nuancerne i en hvid blomst, hvis man lader et rødt papir reflektere lyset?

Eller hvad sker der. hvis man bruger et gult papir? Eller hvis blomsten er gul?
Succeskriteriet i denne øvelse var ikke ultraskarpe og velkomponerede motiver. Det handlede kun om, hvordan vi kunne påvirke farver og detaljer.
Vi prøvede også at bruge papiret til at ændre baggrunden bag diverse blomster, og jeg kunne konstatere, at det var ret uforudsigeligt, hvad der gav de bedste billeder. Man må prøve sig frem.
Sjovt, så lidt der skal til.

Gule blomster i pladdervejr

Så meget desto større er ærgelsen over, at havens første gule blomster har det umanerligt trist derude og derfor ikke frister til de store fotosessioner.
Dels har vinteren været meget varmere end noget, der bare ligner normalen, hvorved alt er for tidligt fremme, dels havde vi allerede efter de første ti dage af februar fået hele månedens regnmængde, og dels er det den vådeste februar siden 1874, hvor DMI begyndte at måle.

Årets erantis

I år forsvinder mine erantis uden at have åbnet sig.
Jeg har bl.a. fulgt en krukke med erantis, som bliver hentet frem hvert forår og placeret lyst og i læ, så blomsterne kan ses fra køkkenets vinduer.
De runde knopper har ikke foldet sig ud, fordi det hele tiden er overskyet og plaskvådt, og når knopperne har trådt vande længe nok, så kollapser de og smider opgivende kronbladene ud til siden.

Det er der ikke meget motiv i.
Det skal se sådan ud:

Årets krokus

Det samme gælder mine krokus under magnoliaen. De er færdige uden at have blomstret.
Nogle dør ikke engang stående, men har totalt opgivet ævred og smidt sig på jorden med de uudfoldede blomster som små slatne farveklatter, fx denne Crocus chrysanthus ‘Dorothy’.

Den skulle have set sådan ud:

Crocus chrysanthus 'Dorothy'

Andre krokus kæmper sejt og stædigt i håb om forårssol.
De par løg, jeg har i en krukke under åben himmel, ser ud til at klare sig bedst. En af de faldne i krukken har sågar åbnet blomsten som en sidste kraftanstrengelse.

Årets påskeliljer

Påskeliljerne er ikke splattet ud.
Tak for det.
(Endnu!)
Men helt ærligt: Hvem gider ligge ude i det pladdervejr og øve sig i at fotografere ved hjælp af trin A, B og C – med og uden overbelysning og reflekskarton? Ikke mig!

Min ja-hat er drivvåd

Jeg ved godt, det er moderne at gå med ja-hat, men jeg er helt ærligt lidt småknotten i år, kan jeg mærke, og evner ikke at være udelt forårsbegejstret over påskeklokker og udsprungne mirabellegrene. Det er noget rod, er det…
Og så lige i år, hvor jeg skal ud og fotografere gule blomster i solskin.

Det minder mig om et citat af Svend Brinkmann:
“Hvis du tænker positivt hver eneste dag, arbejder hårdt, stræber efter at blive den bedste udgave af dig selv, omgiver dig med inspirerende mennesker og aldrig giver op, så er der ingen grænser for, hvor udmattet du kan blive.”
____

Få en mail med mit næste indlæg – klik HER
Hvis du giver dig tid til en kommentar, skal du vide, at der kan gå nogen tid, før den vises, da mit system tjekker for spam. Jeg svarer på alle kommentarer.
Del gerne indlægget med andre – brug ikonerne:

35 kommentarer til “Blomsterfotografering i pladdervejr”

 1. Der er ikke noget at sige til, at din ja hat er pladdervåd. Alt andet ville hedde ‘lalleglad’ – og en ting er at være den fødte optimist, noget andet er altså at være lalleglad. Det giver ingen point 🙂 Jeg har også kigget på de Ann Malmgren kurser og tænkt, at det da vist var for dem, der var mere avancerede end mig. Jeg har prøvet et online kursus, der ikke gav det helt store, så jeg tror faktisk, man skal være der fysisk, så man kan holde kameraet frem og spørge. Og nu vil jeg selvfølgelig også gerne have et kursus i fotos med telefon – efter jeg har fået en Samsung, som du anbefalede 🙂
  Kh, Karen

  Svar
  • Enig, Karen. Det regner, og det er vådt. Bum!!
   Jeg har set, at der reklameres med kurser for mobiltelefonejere. Vi er mange, der er faldet i den gryde 🙂 Og der er ingen tvivl om, at hands on er det bedste. Ann fik i hvert fald sat mig godt i gang med de manuelle indstillinger 🙂
   Jeg synes i øvrigt, jeg har fundet en del gode artikler i tidens løb (jeg er bare for dum til at forstå lige det med ISO osv.). Desværre forsvandt alle mine links til siderne, da min harddisk brød uhjælpeligt sammen i efteråret.
   Men jeg ved, at der er en podcastserie for tiden på Fotografikurser.dk. Jeg har nemlig set, at Ann linker til den. Nu minder du mig om den, og jeg vil gå i gang med at høre den. Så jeg er klar til sol og sommer 🙂
   Kh Lisbeth

   Svar
 2. Jeg kan så meget følge dig med ISO osv. – jeg forstår ikke at bruge det. Fantastisk med et kursus, hvor man får noget brugbart med hjem. Jeg har altid problemer med hvide blomster (de gule springer jeg vist over, gult er ikke rigtig mig) – men hvidt! På mit gamle kamera fandt jeg ud af noget med indstillingerne, så det somme tider lykkedes med det hvide – den slags indstillinger har jeg endnu ikke fundet på mit nuværende kamera. Desuden er jeg håbløs til at huske, hvordan jeg trykker mig frem til de forskellige muligheder på kameraet! Nu håber jeg, du snart får mulighed for at bruge din viden på de gule blomster – vejret må da vende?

  Svar
  • Ærgerligt at dine indstillinger forsvandt med det nye kamera. Forhåbentlig finder du pludselig frem til dem igen. Det er simpelthen så træls, når man ikke kan få det til at lykkes.
   Hvide og gule blomster skulle være nogle af de sværeste at fotografere. Jeg mener også, at Ann nævnte rød – og vi havde da også øvelser med røde blomster i et vidunderligt stort drivhus. Det med reflekskarton er en af de simple løsninger, som jeg vil prøve med (næste år!!!!).
   Ja tak til bedre vejr. Hvis det ikke skal være ordentlig vinter, vil vi have ordentligt forår 🙂
   Mange hilsener Lisbeth

   Svar
 3. Hej Lisbeth

  God pointe med forskellen på at gengive et motiv eller gengive en stemning forbundet med samme motiv,
  og der er det våde billede med de forkølede erantis da egentligt et godt eksempel på, de blomstrende er mere bare en gengivelse.
  Alletiders med sådan et kursus – især hvis man vil lidt mere med sine billeder!

  Ha en dejlig uge

  Svar
  • Hej Karsten
   Det var nemlig en god pointe, og det er jo skønt, når man opdager, at man ikke ved det hele, men stadig kan lære nyt :-)))
   Man kan gøre det endnu mere kunstnerisk og u-dokumentarisk, viste Ann os. Bl.a. lang lukketid om natten og lys fra en lommelygte. Det gav interessante have-oplevelser. Jeg ved ikke, om jeg nogen sinde bliver kunstnerisk, men jeg ku’ da prøve, om jeg kan ændre mig en anelse.
   Tak i lige måde. Lisbeth

   Svar
 4. Jeps… ja-hatten ligger våd og slatten ovre i hjørnet… i kurven, sammen med hundens snor, der også er ildelugtende og konstant småvåd. Selv hunden skal tage sig gevaldigt sammen for at være begejstret for at komme ud og gå tur. Vi vil ha’ noget ordenligt vejr.
  Nu! Både mennesker, blomster, hunde og blomsterfotografer.

  Svar
  • Åh, du må tørre hund i en evighed, Sanne 😮
   Det er godt nok en sej omgang… Enig, vi vil ha’ opholdsvejr. Vi vil ha’ opholdsvejr. Vi vil ha’….
   Mange hilsener Lisbeth

   Svar
 5. Hej Lisbeth

  All ære til deg at du prøver… Tekniske innstillinger er en ting, men å huske de er en annen. Det har jeg gitt opp.

  Jeg synes dine bilder er flotte, og spesielt det med regndråpene på
  Her har vi kraftig vind regn, hagl, sludd og snø på en gang. Det er ikke vært til å fotografere ute her i dag 😉

  Ha en god dag!

  Svar
  • Tusind tak, Marit.
   Jeg synes jo, at når andre kan forstå det, så bør jeg også kunne. Meeeen…. Heldigvis bliver de automatiske kameraer bedre og bedre. Ind imellem kan jeg dog godt se, hvis det er en god fotograf med et spejlreflekskamera. De KAN altså noget.
   Billedet med regndråberne siger desværre meget om vejret i år. Du kender det jo selv, selv om I er heldige og få lidt sne til en forandring.
   Tak i lige måde. Lisbeth

   Svar
 6. Ja det er en sørgelig “vinter”, men vi kan ikke gøre noget ved det. Mine erantis har nu blomstret fint, men de fine crocus har det rigtig skidt. Ann Malmgren har i øvrigt taget mange billeder her i haven, der var en fotoreportage i Haven.
  Solen skinner, jeg skynder mig ud, gad vide om jeg kan nå det.
  Kh Lisbeth

  Svar
  • Hej Lisbeth
   Jeg kan ikke forstå, at mine erantis ikke har villet blomstre. Men sådan er det åbenbart, og nu er de væk alle sammen. Det var så det!
   Jeg har lige været ude (i blæst og aldeles ingen sol her) og konstateret, at mine blå krokus også er ved at være fremme, og den første har lagt sig. F…. Jeg lagde ellers nye i efteråret.
   Jeg håber, du nåede solen.
   Kh Lisbeth

   Svar
   • Tja her for lidt siden, kom hundene og jeg ud i en gigantisk hagl/regnbyge, men jeg nåede lidt solbilleder i haven i formiddags. 🙂
    Hm hvornår var artiklen, jeg tror, det var i 2016, forekommer det mig.

    Svar
 7. Jeg kunne godt tænke mig at være i stand til at tage teknisk gode billeder, men jeg kender mig selv godt nok til at vide, at jeg ikke har tålmodighed til at lære det – ej heller til at indstille en masse, hver gang jeg skal tage et billede. Siden jeg tog konsekvensen af mine manglende fotografevner og udskiftede spejlreflekskameraet med min iPhone, har jeg haft et lykkeligere fotoliv. Jeg kan i det daglige bilde mig selv ind, at det vigtige for mig er at videregive en stemning i mine fotos – og at det faktisk af og til lykkes 🙂 Du tager langt bedre billeder, end jeg! Og det lyder som en god idé at deltage i et kursus, som det, du beskriver. Jeg afventer med spænding flere billeder af gule blomster fra din hånd 🙂

  Hvad ja-hatte angår, har jeg altid hadet dem. Jeg var engang på en arbejdsplads hvor man hele tiden hørte, at man skulle tænke positivt, tage ja-hatten på og være omstillingsparat. Jeg kunne simpelt hen ikke holde ud at være der. Da det en dag gik op for mig, at jeg hver aften, når jeg lavede aftensmad, stod og smågræd af frustration over mit arbejde, sagde jeg op. Uden at have et andet job. Jeg skulle bare væk. Og jeg fandt straks efter en arbejdsplads, hvor man godt måtte være sur 🙂

  Og det med vinteren …: Jeg har hørt, at den kommer på torsdag og bliver i mindst en uge. – I hvert fald her i vores område.

  Kh Nana

  Svar
  • Hej Nana
   Jeg er helt klart også fan af mobiltelefonen, som du ved. En gang imellem kunne jeg bare godt tænke mig at kunne optimere et foto/motiv, og hvor svært kan det altså være??? Men, som med så meget andet, så er der en grund til at Auto-funktionen er opfundet 🙂
   Du tager meget smukke billeder og måske du kan have glæde af tanken om at eksperimentere og få endnu mere poetiske billeder ud af det??? Jeg var selv ret vild med nogle af de overbelyste billeder, jeg tog. Det gav sådan en drømmende stemning.
   Hvor er det sejt, at analysere sig frem til at ja-hatten kvalte dig på dit arbejde, og at du resolut sagde op. Respekt!!! Jeg kan godt genkende det – mon ikke mange ledere tror, at det er sådan de motiverer medarbejderne: En lille glad peptalk. De skulle bare vide…! Kvalme, kvalme.
   Jeg har lige tjekket DMI. Vi skulle få ned til -1 i morgen nat og helt ned til -4 natten efter. Hold da op 😮
   Torsdag skulle oven i købet være uden regn. Hold da mere op ;-))))
   Lad os håbe det bedste.
   Kh Lisbeth

   Svar
 8. Ja mine krokus har osse lagt sig. I hvert fald de tidlige,, de sene er først ved at komme, forhåbentlig når jeg at nyde dem lidt inden de bliver splattet ud. Dit billede af de forkølede erentis er liige præcis sådan “foråret” føles iår. Og nu blæser et en hel pelikan.. Påskeklokkerne hvivler rundt, bare stilkene holder.
  Jahatten er godt mudret til,, den er svær at få tør lige nu.
  Dit citat er bare super, lige i øjet. Det vil jeg skrive af og hænge op..
  hilsner Gunvor

  Svar
  • Hej Gunvor
   Jeg sætter også min lid til de senere krokus. Det er et sørgeligt syn p.t. Jeg lagde endda nye i efteråret, som jeg rigtig skulle nyde. Øv bøv!
   Mine påskeklokker ser ud til at klare mosten. Selve blomsten er heldigvis så kraftig i kronbladene, at de ikke smatter.
   Brinkmann er skarp og har mange fine kommentarer. Det er også et af mine yndlingscitater.
   Mange hilsener Lisbeth

   Svar
 9. Det med slatne og alt andet end fotogene forårsblomster har jeg også observeret i år, dog ikke med erantis. En hel del kan man uden tvivl lære ved at tage et fotokursus; men evnen til at tage gode stemningsbilleder tror jeg også har noget med ens personlighed at gøre. Hvis jeg prøver, ser det altid ud, som om jeg ikke har kunnet finde ud af at stille skarpt ☹️

  Svar
  • Ja det er ikke udelt fedt, at det er så mildt, og at alt er tidligt fremme. Det er godt du har dit drivhus, så vi kan se nogle pæne blomster på din blog.
   Jeg ved lige, hvad du mener. Det er lissom når jeg skal lave en opstilling, som hos andre ser henslængt yndig og romantisk ud. Hos mig ligner det rod, jeg har glemt at få fjernet.
   Mange hilsener Lisbeth

   Svar
  • Thank you, David. I have a little color, yes, but it feels dark because it rains (almost) all the time this winter.
   I imagine that you do not read Danish, and I am impressed, that you and Mrs. Google understand my blog. Especially as I tend to use homemade words from time to time.
   But I am very pleased to know that you make an effort and leave a note
   Regards Lisbeth

   Svar
 10. Jeg følger din blok og nyder dine fine beskrivelser af det vi får at se – og du har en dejlig humor!
  Tak for din fine beskrivelse af middagen på Moment – den må give mange lyst til et besøg på Moment og ikke mindst mig! Jeg har fået mange gode ideer fra din blok – tak for det!
  Mvh
  Tove

  Svar
  • Kære Tove
   Tusind tak for dine pæne ord, og fordi du vil læse med 🙂
   Det glæder mig, at du kan bruge noget af det, jeg skriver. Forhåbentlig kommer du på Moment en dag. Det er en stor oplevelse.
   Mange hilsener Lisbeth

   Svar
  • Hi-hi. Det har været en alt for varm, alt for våd og alt for blæsende februar
   Det er virkelig op ad bakke for de små pus derude. Nu glæder jeg mig til næste bølge af skilla, perlehyacinter m.m.og håber, de får det bedre. Regnen må da stoppe.
   Mange hilsener Lisbeth

   Svar
 11. Först tänker jag oj… för även om vi där jag bor fått 4 gånger mer regn än vanligt – området leder ligan i Sverige – så har solen helt klart visat sig. Jag har både sett och fotat öppna vintergäck och krokus.

  Förstog inte det där med A, B och C. Men en sak som kan göra mig trött är när jag får veta att det finns ett rätt sätt och ett fel sätt att fota. Sällan pratar man om – vad vill jag förmedla med bilden. Det sista är ju det som egentligen ska få avgöra hur jag ska fota. Jag ska prata lite om foto här i mars och försöka lyfta att foto är kommunikation, visuell kommunikation. Och foto är ljus ett ljus som jag kan styra och skapa effekter med. Numera är ISO en lyx som ger mer möjligheter på filmens tid var det enda sättet att fota i mörkare miljöer utan blixt. Nu kan jag göra det utan att behöva fundera. När jag köpte mitt första digitala kamerahus så var mitt löfte till mig själv att jag måste lära mig sköta den manuellt. Det fanns inget som rättfärdigade dem pengarna för att sen fota med autofokus. Nu säger mina fotografvänner men herregud du kan väl åtminstone fota med bländarprioritet. Nej – det tar längre tid för mig idag. Manuellt läge gör att man blir väldigt bra på att mäta ljus med hjärnan 🙂 Och ett enkelt hjälpmedel är ett gråkort.

  Ha det gott! Carina

  Svar
  • Jeg er meget spændt på at se den samlede solmængde ved udgangen af februar. Her på min lille plet har det ikke været meget.
   ABC er de tre trin jeg har inden i hovedet efter kurset: Lysmåling på et sted på motivet, som jeg tænker skal have middellys, dernæst tilpasning af blænde afhængig af om jeg vil have dybdeskarphed og til sidst lukketid. ISO til udendørs foreslog hun, at jeg satte standard til 100. Jeg ved, det lyder helt vildt primitivt, men i min hjerne er det et godt udgangspunkt, har jeg opdaget. Jeg havde brug for et fast udgangspunkt i stedet for at alle værdirer sejlede for mig. Efterhånden som jeg bliver bedre, kan jeg (måske) forstå og flytte på de forskellige parametre. Egentlig har jeg ikke brug for det i hverdagen, men det irriterer mig, at der findes muligheder for fx at få skarpe gule narcisser i sollys, og at jeg bare ikke kan finde ud af det. Jeg plejer at bruge halvautomatik og selv sætte blænden, og hvis jeg så tager 20 billeder, kan jeg være heldig, men det er lidt jammerligt, at jeg ikke kan forstå det…!!
   Reflekspapir er også godt – det kan jeg da finde ud af. Og jeg glæder mig til at læse dine kommende indlæg. Du er en vældig god fotograf, og jeg nyder altid dine billeder sammen med teksten.
   Gråkort kender jeg ikke. Jeg har lige Googlet det, og kan godt se det smarte. Måske du også kommer ind på det?
   Ja, det med at fotografere efter forskelligt formål – dokumentation eller kunst – var ny tankegang for mig og vældig interessant.
   Tak i lige måde. Lisbeth

   Svar
 12. Det lyder som et spændende fotokursus. Jeg kan godt lide dine billeder af halvvisne erantis og bedrøvede krokus, for de viser jo, hvordan det ser ud i haven i denne vinter. Billedet af de perfekte erantis, der soler sig, er i mine øjne ikke nær så interessant. Skal man tage gode billeder, er det vel ikke bare et spørgsmål om at tage teknisk perfekte billeder, det drejer sig jo også om at være god til at finde de rigtige motiver, og fotografere fra nogle spændende vinkler, og der kan man jo godt være med, selvom man kun har et lille lommekamera.

  Hilsen Elna

  Svar
  • Hej Elna
   Det var er kursus med mange gode tips, der jo handlede om meget andet end det fæle ISO m.m. Og som du siger, så kan man jo netop bruge alt det om motiver, vinkler osv. sammen med sin mobiltelefon.
   De regnvåde blomster viser vejret ret godt, og som sådan er de gode, så jeg er glad for at du kan lide dem.
   Jeg ville nu nok have foretrukket at kunne fotografere dem som de udsprungne, fordi det så havde været udtryk for at vi havde haft mere sol og mindre regn.
   Mange hilsener Lisbeth

   Svar
 13. Jeg forstår din frustration over ikke at kunne udnytte din nye viden, men vel egentlig også over at de små løgplanter vælter omkuld uden at folde sig ud på grund af den megen regn. Det har jeg egentlig godt observeret i min søn og svigerdatters nye have, men der har jeg bare undret mig over de mærkelige krokus 🙂
  Jeg synes at dine billeder er fine alligevel for de gengiver regndråberne perfekt!

  Svar
  • Fotograferingen når jeg nok en anden gang, men det er godt nok trist med alle de krokus, der ikke springer ud. Jeg har lige været en runde i dagens sol og kan se den ene blå og gule stritter ved siden af den anden. Hver og en skulle de have været en åben blomst. Heldigvis har de grønne blade det fint, så de kommer igen næste år. I sol, håber jeg.
   De senere og kraftigere krokus ser ud til at klare sig bedre.
   Tak 🙂
   Mange hilsener Lisbeth

   Svar
 14. Jeg må også indrømme, at jeg har virkelig svært ved at få styr på indstillingerne på kameraet trods begynderkursus hos Ann og Adam og makrokursus hos Ann. Adam har lavet en række videoer på YouTube, hvor han gennemgår det hele. De er super gode, Men det er nu stadig min iPhone, det oftest bliver brugt, fordi det bare er nemmere, og så har jeg den jo alligevel for det meste med. Jeg har også luret lidt på Anns blomsterfotokursus og kurset i Haven i Hune.

  Svar
  • Hej Anette
   Jeg kan simpelthen bare sige ja, til alt det, du siger :-)))) Ann er dejligt pragmatisk, synes jeg, trods hendes professionalisme. Jeg har fået god hjælp af Adams videoer, og tanken om at tilbringe et par dage i Haven i Hune med et kamera er virkelig fristende. Sikke omgiveler for et kursus 🙂
   Jeg bruger helt klart også min mobil til det meste. I tre tilfælde kommer den imidlertid totalt til kort: De gule påskeliljer i forårslys og lignende. Når jeg gerne vil tage billeder med meget ringe dybdeskarphed. Og når har brug for min vipbare skærm. Resten af tiden er det mobilos, der er bedst :-)))))
   Mange hilsener Lisbeth

   Svar

Skriv en kommentar