Bare et billede

I tirsdags fortalte jeg bl.a. om de nye planter i Magnoliabedet – Se på billedet herover, hvor flotte bladfarver, der er på vej på Bølgetkronet Storkenæb (Geranium phaeum ‘Samobor’).

PS: Bær over med mig: Jeg øver mig i at lave et ‘indlæg’, der kun indeholder et enkelt, aktuelt foto. Det er ikke så let, når jeg er nødt til at lade det gå i luften for at se, hvordan det bl.a. ser ud i de mail-advis, der sendes ud.

____

Få en mail med mit næste indlæg – klik HER
Hvis du giver dig tid til en kommentar, skal du vide, at der kan gå nogen tid, før den vises, da mit system tjekker for spam. Jeg svarer på alle kommentarer.
Del gerne indlægget med andre – brug ikonerne:

42 kommentarer til “Bare et billede”

 1. Altså jeg holder jo rigtigt meget af dine længere humoristiske indlæg med lidt flere billeder på og blev altså en lille bitte skuffet over kun et billede:) men når det så er sagt så må man da sige det er et godt billede og at jeg holder meget af bølgekronet storkenæb, der er så smuk med de mørke lilla blomster i forsommeren.
  Kærlig Hilsen fra Linda

  Svar
  • Kære Linda
   Tak – jeg er da helt glad for, at du blev skuffet. Lidt skørt at sige :-)))
   Der er ingen tvivl om, at jeg er mest til de længere tekster, så de fortsætter, men jeg tænkte, at det kunne være smart også at kunne lave et enkelt foto som supplement.
   Kh Lisbeth

   Svar
 2. Jeg nyder dine lange indlæg, men kan godt lide tanken om korte indlæg med kun et enkelt billede. Måske jeg skulle prøve det fir at komme i gang selv. Jeg synes ikke jeg orker at lave lange indlæg og derfor bliver der slet ingen indlæg.

  Svar
  • Kære Anette
   Tak skal du have. Jeg kan ikke lade være med at lave lange indlæg, for der er så meget, jeg lige vil sige, men som supplement… 🙂
   Du skal lave lige de indlæg, du har lyst til. Det bliver mest ægte, og det kan garanteret mærkes. Det er bare godt, at vi er forskellige, så ‘go-for-it’.
   Mange hilsener Lisbeth

   Svar
 3. Hej Lisbeth

  Jamen ja, det kunne jeg da også godt finde på:)
  Dejligt at bloggene er så forskellige – og at vi ikke selv låser os fast på et eller andet format!

  Flot Geranium må jeg sige!
  Er det ‘Samobor’ der har disse farver, eller arten Geranium phaeum?

  Ha en dejlig weekend

  Svar
  • Hej Karsten
   Jeg tror, jeg vil arbejde videre med tanken og finde ud af at lave det ordentligt.
   Min hvide phaeum har ikke disse farver. Og jeg synes heller ikke, de har haft det de forrige år, så det er nok Samobor. Det er jo også den eneste med de mørke aftegninger.
   God solskinsweekend – jeg har lige drukket kaffe ude ved stranden 🙂
   Mange hilsener Lisbeth

   Svar
  • Tak Nina.
   Det er nogle gange svært at forestille sig, om de gode intentioner kan brænde igennem, så det er rart med feedback 🙂
   Kh Lisbeth

   Svar
 4. Jeg ser alle dine indlæg og nyder dem uanset længde. Hvis du lige har et godt billede eller et eller andet, du vil fortælle, er det da helt fint med et lille kort indlæg. Men bedst er det, når du krydrer dine indlæg med humor – jeg har moret mig mange gange.

  Hilsen Elna

  Svar
  • Tak Elna. Det er godt at få feedback.
   De lange indlæg er på ingen måde under nedtrapning – jeg morer mig med at skrive. Jeg tænke på om jeg kunne lave en slags supplement til et indlæg eller blot lave et kort indspark.
   Mange hilsener Lisbeth

   Svar
 5. Hvad med den gyldne middelvej – jeg nyder at læse dine lange, gode indlæg og at se de dejlige billeder fra din have og nu havde jeg lige sat mig godt til rette og så ……
  Mange hilsener fra Jette.

  Svar
  • Hi-hi Jette – det var jo ikke så godt med kun ét billede, hvis du havde kørt en hel kande te og en pose småkager i stilling :-)))
   Jeg vil helt sikkert fortsætte de lange indlæg, for de passer godt til mig, og hvis jeg så alligevel laver sådan et billedindlæg, så tænker jeg, at det skal fremgå af titlen, så ingen sætter sig for godt til rette på det forkerte tidspunkt 🙂 Hvis jeg fx altid kalder det ‘Blot et billede’.
   Mange hilsener Lisbeth

   Svar
 6. Hi-hi, jeg har lige udgivet mit nok korteste blogindlæg nogensinde, og min mand kom og sagde at han havde scrollet i ét væk for at finde resten 🙂 Jeg kan lide variation, så for min skyld må du gerne skrive både korte og lange indlæg! Et enkelt billede med en kort tekst, kan faktisk godt kalde på mere fordybelse, end et langt indlæg med en hel række billleder. Kort behøver ikke være overfladisk. Og det VAR den bølgekronede storkenæb 🙂
  God søndag og kærlig hilsen fra Nana

  Svar
  • Hej Nana
   Ja, jeg så godt dit korte indlæg – og blev forbavset (som din mand) – men nok kun fordi det var første gang, for det er jo helt ok, blot at have et kort budskab.
   Jeg læser med på en anden blog, der virkelig veksler mellem ultrakorte og meget lange indlæg, og dér ved jeg, at det ER sådan, så det er helt ok med mig, at det skifter.
   Det er vanskeligt at vurdere effekten af det, man gør, og måske jeg ender med at mene, at foto-indlæg er dumme, men så har jeg i hvert fald prøvet. Der er lidt som i haven: Det er ikke alt, der gror, men det er sjovt at prøve, for tænk, hvis det bliver godt.
   Også god søndag til dig.
   Kh Lisbeth

   Svar
 7. Hej Lisbeth
  Jeg sad og tænkte, åh nej et langt indlæg nu, det har jeg ikke tid til (er lige kommet hjem fra fest) på den anden side set, er jeg så nysgerrig, at jeg må have det hele med. Så det er fint med mig, at det denne gang var kort. Og så er du i øvrigt heldig, at du får alle de kommentarer og bliver set.
  Næste gang kommer der nok et langt indlæg igen, det er fint.
  Kh Lisbeth

  Svar
  • Velkommen hjem 😉
   Jeg ved ikke, om det er dumt at veksle. Måske det er bedst at finde en fast stil og så holde sig til det….??? Jeg tænker, at det i hvert fald skal fremgå af titlen, at det er noget kort, man klikker på. Jeg kan jo ikke altid regne med, at de korte kommer efter en fest 😉
   Det er virkelig dejligt, at få så mange kommentarer, også din 🙂 Det er jeg meget taknemmelig for.
   Kh Lisbeth

   Svar
 8. Kjære Lisbeth

  Jeg synes alle skal få bestemme hvor korte eller lange deres innlegg skal være, for det er jo helt ok å få korte innlegg innimellom. Ellers liker jeg veldig godt dine velformulerte laaange innlegg 🙂
  Vakker geranium! De har jeg veldig få av, for jeg synes de sprer seg mer enn jeg liker 😉
  Ønsker deg en fortsatt god aften

  Svar
  • Kære Marit
   Det vigtigste er jo nok altid, at man skriver det, man lige her og nu har det bedst med, således at det bliver ‘ægte’.
   Jeg har det helt sikkert bedst med de laaange indlæg 🙂 Men man skal jo nogle gange prøve nye veje.
   Samobor har det helt bestemt med at sprede sig, men hos mig står den omgivet af mure og fliser, så jeg regner med, at jeg kan styre den. Ellers synes jeg, at den er ret let at luge væk.
   God søndag til dig 🙂
   Mange hilsener Lisbeth

   Svar
 9. Ja men du får jo mange kommentarer, fordi du er så god til at skrive, de er dig vel undt.
  Jeg er bedre til billeder, mon ikke også, der er nogle, der nyder dem 🙂
  God søndag – foreløbig med solskin, det må vi nyde.
  Kh Lisbeth

  Svar
  • 🙂 Vi er rigtig mange, der nyder dine billeder og haven. Du har mange læsere og får mange kommentarer, så ingen tvivl om det! Havde jeg bare halvt så mange, var jeg glad 🙂
   Jeg synes, at det vigtigste er, at man gør det, der falder en bedst – eller i hvert fald ikke gør vold på sig selv, for selvfølgelig må man gerne udvikle sig. I modsætning til mig er du fx beundringsværdig flittig med kameraet hver dag 🙂
   I dag bliver det sol, så mon ikke vi får nogle flotte billeder fra Samsø?
   Kh Lisbeth

   Svar
 10. Ja men jeg kan jo slet ikke lade være med at tage billeder, det ene motiv efter det andet vælter ind på mig. Desværre gik solen hurtigt væk, men jeg nåede at tage billeder 🙂
  Kh Lisbeth
  PS jeg tror, du har lige så mange læsere som mig, på kort tid har du fået mange læsere, det er flot og skyldes din altid humoristiske og gode tekst.

  Svar
 11. Dejligt billede
  Om teksten skal være kort eller lang, om der skal være mange billeder eller få ? Det afhænger efter min mening om hvad indlægget lige handler om, denne gang. Jeg nyder at læse en lang tekst, hvis den er relevant i forhold til emnet, men somme tider er det også fint med et enkelt billede, bare for at vise eller fortælle noget.
  Mvh
  Lene Bedstemorshave

  Svar
  • Tak Lene
   Jeg tror, det er rigtigt at relevansen er en vigtig faktor. Der er nok en grund til, at man siger “Hensigten helliger midlet” 🙂
   Mange hilsener Lisbeth

   Svar
 12. En bild är en utmaning 🙂 Samobor i höstdräkt är riktigt fin… Men jag funderar – får du inte en nedgradering hos google analytics om du går under 300 ord och ja – allmänt inte följer de gängse SEO rekommendationerna?

  Svar
  • Kære Carina
   Jeg er meget opmærksom på SEO, og er altid omhyggelig med at udfylde titel, metabeskrivelse samt ALT-tekst og at have et Open Graph-billede, så det er der også i det korte indlæg. Så mon ikke det går, hvis jeg laver sådan et kort indlæg en gang imellem? Men du har bestemt en pointe, der er værd at overveje 😉
   Mange hilsener Lisbeth

   Svar
   • Nå, det gik da helt galt med min forrige kommentar. Jeg prøver igen:

    Hvad er nu et Open Graph-billede? Jeg har prøvet at google det, men er ikke blevet væsentligt klogere. Nu har jeg lige lært at bruge “featured image”, og så er der mere … Men måske har jeg allerede Opgen Graph. Når jeg linker på FB, kommer der i hvert fald altid et relevant billede.

    Noget helt andet, Lisbeth: Må jeg spørge hvilket tema du bruger? Jeg kan godt lide at din blog bruger venstremarginen, min er sært tom. (Ikke at jeg vil løbe ud og ændre tema, men det kunne være sjovt at kikke lidt på det 🙂 )

    Du skal kun svare på minne dumme spørgsmål hvis du har tid og overskud!

    Kh Nana

    Svar
    • Hej Nana – jeg ved ikke, hvad der gik galt – jeg har slettet den forkerte kommentar.
     Mht. Open graph så oplevede jeg især på det seneste, at facebook viste flere billeder fra mit indlæg og ikke kun mit featured image. Det er vist bl.a. noget med, at hvis der er billeder i indlægget, der er større end det featured, så… Jeg prøvede også at bruge facebook sharing debugger, hvis du kender den. Den kan du google. Den kan ændre det billede, som fb viser, men var ikke nok. Jeg forstår ikke helt, hvad der sker…
     Anyway så har jeg installeret et plugin, der hedder Complete Open Graph. Sammen med det, jeg har i forvejen (hvis kombien betyder noget), så kan jeg nu bestemme helt præcist, hvilket billede facebook skal vise. Jeg har i forvejen installeret All In One SEO Pack.
     Mit tema er Generate Press. Du kan prøve at kigge på det. Men kan du mon ikke indstille dit tema til at følge de marginer, du vil have? Måske ikke. Jeg ved ikke, hvor meget man kan selv.
     God fornøjelse. Vinteren er en god tid til dette.
     Kh Lisbeth

     Svar
 13. Så fine farver 🙂

  Jeg har selv svært ved at skrive korte indlæg, men det er dog lykkedes mig at skrive to korte indlæg med blot et enkelt billede to gange indenfor de sidste par måneder.
  Synes altid jeg har så meget på hjerte, at jeg lynhurtigt har fået skrevet mange linjer – og når der så også skal billeder med, så bliver indlægget pænt langt.
  Men – det er jo også det jeg godt kan lide ved blogformatet; man kan gå mere i dybden end på instagram fx.

  Svar
  • Kære Esther
   Jeg kan helt følge dig – det ender altid med at blive længere, end jeg forestiller mig, og jeg er enig i, at bloggen derfor er god for sådan nogen som os.
   Instagram bliver lidt overfladisk. Måske nok underholdende, men for hurtig og overfladisk.
   Godt, vi har vores blog 🙂
   Mange hilsener Lisbeth

   Svar
  • Mail-advis’en er den mail, som systemet sender ud, når der er et nyt indlæg. Da jeg havde indlægget kunne jeg ikke regne ud, hvordan mailen ville se ud, dvs. om billedet kom med. Det gjorde det ikke, så det skal gøres anderledes en anden gang.
   Samobors blade er svære at overse – de er virkelig megaflotte 🙂
   Kh Lisbeth

   Svar
 14. Dejligt indlæg – som altid fra dig! Jeg nyder dine lange indlæg i fulde drag, men fint med det ultrakorte også – og i dag var det jo oven i købet en overraskelse, da vi ikke er vant til det fra din hånd. Det gør absolut ingenting.

  Svar
 15. Ha, den var god, Lisbeth – du er jo ellers kendt for de lange indlæg, som jeg ofte læser med stor fornøjelse (men lige nu er jeg håbløst bagud med alt og har slet ikke fået læst med hos dig i nogle uger), men her kunne jeg da være med 🙂

  Svar
  • Hej Ulla – det var da godt det lige var her, du læste med, så travl du er 🙂 Men jeg er glad for at vide, at du er med endnu. Næste gang bliver med garanti længere – så meget kan jeg godt love.
   Kh Lisbeth

   Svar
 16. Ja, det var ligegodt kort, men billedet er flot 🙂 Det giver jo overskud til at lave flere indlæg og flere indlæg er lig med mange klik, tror jeg. Jeg har ofte tænkt, at jeg ville lave flere korte indlæg (måske lidt længere end dette), men jeg har for meget på hjertet når jeg endelig kommer igang;)

  Svar
  • Hej Lisbeth
   Ja, det var godt nok kort ;-), og jeg ved stadig ikke, hvad jeg selv mener. Måske jeg prøver at arbejde lidt videre med tanken. Jeg har bl.a. set det praktiseret hos en stor engelsk blogger. Dér er der nogle gange bare titel og billede. Ikke et eneste ord. Jeg kan egentlig meget godt lide det, men det skal selvfølgelig være et billede, der kan stå alene. Jeg ved ikke, om Google også registrerer antal klik, men det lyder sandsynligt.
   Begrænsningen er svær, når man først kommer i gang 🙂
   Mange hilsener Lisbeth

   Svar
 17. Ja, kommunikation er svært, men rammerne for et blogindlæg på din egen blog er det vel kun dig, der kan sætte op.
  Men du har da ret i, at faste læsere hurtigt har en forventning om, hvad vi vil finde på bloggen, og det var da en overraskelse, at du lagde et billede op. Jeg synes nu hurtigt, at der alligevel kom en fortælling til billedet via kommentarerne.
  Hvordan et blogindlæg skal skrives afhænger vel meget af formålet med bloggen. Min egen blog er den bedste notesblok jeg har kunne finde til min have, så derfor indeholder bloggen billeder, beskrivelser, etiketter og noter i en stor pærevælling. Ofte sender jeg et billede til bloggen, mens jeg er i haven og ser et et motiv. Senere kan jeg så tilføje mine overvejelser.
  VH Nina

  Svar
  • Hej Nina
   Det er en svær balance, det med at man på den ene side bør gøre, som man har lyst til, fordi det netop er ens egen blog. Og på den anden side, så vil bloggere jo også gerne kommunikere med andre, og dermed gøre det ‘rigtige’. Går jeg da ud fra.. Hvis man ikke havde den lyst, kunne man jo bare skrive dagbog og gemme det hele på sin egen computer. Personligt holder jeg rigtig meget af, at de forskellige blogs er så forskellige. Og din er netop en spændende blanding, der afspejler DIN haveglæde.
   Det med at sende et billede direkte til bloggen lyder smart. Det er jeg ret sikker på, at jeg ikke kan i mit system. Jeg vil nu også gerne lige nå at redigere mine fotos, hvis de trænger.
   Mange hilsener Lisbeth

   Svar

Skriv en kommentar