Måske I husker den gren, jeg selv har snittet? Aj ok, ikke helt selv… sagen er, at jeg fik træets hovestamme til at lave en ny gren, dér hvor jeg ville have den, men lidt var jeg da med.
Jeg fortalte, hvordan jeg kick-startede processen i foråret 2018, hvor hovedstammen lavede det første, spinkle skud:
Og jeg skrev om underet igen i april i år, hvor det lille skud var blevet til en lille gren, der blomstrede:
Nu er det blevet september, og jeg kan næsten ikke få armene ned af begejstring, for her er det første æble på sin lille, korte gren:
“Eins, zwei, drei,
keine Hexerei
(- nur Behändigkeit!)“
____
Få en mail med mit næste indlæg – klik HER
Hvis du giver dig tid til en kommentar, skal du vide, at der kan gå nogen tid, før den vises, da mit system tjekker for spam. Jeg svarer på alle kommentarer.
Del gerne indlægget med andre – brug ikonerne:
Hej Lisbeth
Det var da et flot resultat – og hurtigt må man sige!
Spændende metode.
Ha en dejlig dag
Hej Karsten. Det var forbavsende hurtigt 🙂 Og heldigt, da der slet ikke er ret mange æbler i år på grund af forårskulden. Men netop denne lille grens blomst må have fristet en enlig, sværmerisk bi. Hvor romantisk ;-)))
Tak i lige måde. Lisbeth
Jeg er virkelig imponeret, jeg troede, at det ville tage flere år, inden der kom gang i den gren, tænk allerede et æble, tillykke med det. Ja det er da lidt romantisk med den lille bi som har trodset kulden. 🙂
Kh Lisbeth
Jeg er også selv ret imponeret over, at det er lykkedes så godt, men hvorfor ikke? Ægte kærlighed overvinder alt <3
Jeg har i år lavet et snit et andet sted på den grenløse stamme. Nu håber jeg, at det går lige så godt.
Kh Lisbeth
Der har nok været lunt og godt for en lille bi inde i jeres beskyttede have der tæt ved vandet. Vi har faktisk også æbler i år, selvom det var så koldt, så der må have været nogle gode dage, hvor bierne har kunnet komme ud.
Det er nu smart, at man sådan kan fortælle et træ, hvor man gerne vil haved grene 🙂
Kh, Karen
Den havde garanteret pels på, bien, men godt, at den lige var der i de dage.
Jeg er sådan en slags træ-hvisker, he-he 🙂 Men smart er det.
Kh Lisbeth
Hej Lisbeth
Det var da et fantastisk resultat! Du er virkelig dyktig 🙂
Har du i det hele tatt hjerte til å spise det opp?
Ha en god dag i blæsten!
Se, dét er jo ikke bare et æble. Det er da et ganske særligt æble. Det er næsten helt rørende (nej, ikke næsten, for jeg blev faktisk helt rørt, da jeg så billedet af det tunge æble på den lille gren), at blomsten på den nye gren blev til et æble.
Det er da også ret specielt at vide præcist hvilken blomst, der blev til lige netop dette æble. Jeg glæder mig til at smage det 🙂
Kh Lisbeth
Det her er nok landets mest overvågede æble Mon det også smager godt?
Hej Marie
Jeg kan love dig, at det er overvåget. Jeg har især studeret det i dette dumme blæsevejr, men det sidder der endnu.
Underligt, at bloggen ikke vil vise smileys. Det ville ellers være ret godt, men jeg aner simpelthen ikke, hvordan jeg tillader det. Jeg må studere det en aften.
Mange hilsener Lisbeth
Din blog nægter at vise smileys. Der skulle ellers have været et stort grin efter den første sætning.
Øv
Det er sjovt, når den slags lykkes. Det bliver en fest, den dag æblet skal spises. Pas nu på, at solsorten ikke kommer først.
Hilsen Elna
Uh, jeg har slet ikke tænkt på solsorten… heldigvis er der ikke så meget, den kan sidde på, så mon ikke jeg er førstevælger 🙂
Mange hilsener Lisbeth
Spændende Nu må man håbe , at det er et lækkert æble.
Med venlig hilsen
Lene Bedstemorshave
Hej Lene
Det er ret sjovt 😉 Æblerne plejer at smage godt, men mon ikke dette er lidt bedre, end de plejer at være. Det skal i hvert fald nydes andægtigt.
Mange hilsener Lisbeth
Hej Lisbeth
er lige kommet på din blog, som jeg synes er spændene.
Hvad hedder æblet og hvordan er smag og holdbarhed
mange hilsner Bente
Hej Bente
Stort velkommen, jeg håber, du løbende lader dig underholde og ind i mellem bliver inspireret af mine skriverier.
Æblet, jeg viser, er af sorten ‘Starcats’. Det smager glimrende og bærer rimeligt, hvilket vil sige mere end nok til to personer, der også skal spise alle de andre æbler. pærer, figner osv. Holdbarheden kan jeg desværre ikke sige noget klogt om, for vi plejer at spise dem friske eller i kager, og ellers fryser jeg dem ned. Jeg har dog nogle liggende ude i min vognport for tiden, og de er stadig fine.
Mange hilsner Lisbeth